Evenimentul Zilei > Social > Breaking News! Vești de ultimă oră despre vreme. ANM aduce vești surprizătoare. Vremea pentru luna martie
Breaking News! Vești de ultimă oră despre vreme. ANM aduce vești surprizătoare. Vremea pentru luna martie

Breaking News! Vești de ultimă oră despre vreme. ANM aduce vești surprizătoare. Vremea pentru luna martie

ANM a lansat noua prognoză pentru luna martie. Veștile sunt îmbucurătoare și mult așteptate de către toți românii. Amănunte esențiale despre cum va fi vremea în următoarele 4 săptămâni.

Prognoza meteo ANM aduce vești surprinzătoare pentru întreaga țară. Luna martie este caracterizată de precipitaţii normale pentru această perioadă, dar cu temperaturi ceva mai mari decât cele obișnuite.

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor, informează ANM.

Săptămâna 04.03.2019- 11.03.2019

În această săptămână, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice acestui interval la nivelul întregii țări. 

În ceea ce privește precipitațiile, regimul pluviometric va fi deficitar în regiunile extracarpatice și la munte și local excedentar în nordul extrem al țării. În rest cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă. 

Săptămâna 11.03.2019- 18.03.2019

Se va menține aceeași caracteristică a temperaturilor medii ale aerului mai ridicate decât cele normale pentru această săptămână, la nivelul întregii țări. 

Cantitățile de precipitații estimate a se înregistra în acest interval vor fi ușor excedentare în cea mai mare parte a țării. 

Săptămâna 18.03.2019- 25.03.2019

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice acestei săptămâni, pe întreg teritoriul României. 

Regimul pluviometric va fi ușor deficitar în regiunile centrale, vestice și nord-vestice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă. 

Săptămâna 25.03.2019- 01.04.2019

Mediile valorilor termice vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în cea mai mare parte a țării 

Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în jumătatea vestică a țării și normale pentru acestă săptămână în rest.