Potrivit meteorologilor, până la ora 16:30, în localităţi din judeţele Galaţi şi Vaslui se vor semnala local averse torenţiale ce vor cumula 35…40 l/mp, grindină de dimensiuni mici şi posibil medii, frecvente descărcări electrice, intensificări puternice ale vântului, vijelii.

Totodată, până la ora 16,45, în localităţi din Covasna şi Harghita se vor semnala intensificări temporare ale vântului ce pot lua aspect de vijelie, frecvente descărcări electrice, averse torenţiale care vor cumula local 30-35 l/mp, grindină de dimensiuni mici şi medii.

De asemenea, de la ora 16,10 şi până la ora 17,30, în zone din judeţul Cluj se vor semnala averse torenţiale care vor cumula 35…40 l/mp, frecvente descărcări electrice, grindină de dimensiuni mici şi medii, intensificări ale vântului, vijelie.

ANM şi o atenţionare Cod galben de furtună pentru în zone din judeţul Argeş. În localităţi din acest judeţ, până la ora 17,00, se vor semnala averse ce vor cumula 25…30 l/mp, intensificări ale vântului, posibil grindină de mici dimensiuni, frecvante descărcări electrice.

Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum şase ore, precizează ANM.