Evenimentul Zilei > Vremea > ANM a făcut anunțul așteptat de toți: Cum va fi vremea în martie
ANM a făcut anunțul așteptat de toți: Cum va fi vremea în martie

ANM a făcut anunțul așteptat de toți: Cum va fi vremea în martie

Cum va fi vremea în martie. Administraţia Naţională de Meteorologie a publicat prognoza pentru următoarele patru săptămâni.

Cum va fi vremea în martie. Potrivit prognozei pentru luna ce vine, valorile termice vor fi apropiate de normalul perioadei. În următoarele patru săptămâni (1 – 29 martie 2021) precipitaţiile vor fi deficitare în prima parte a intervalului şi apropiate de cele normale după jumătatea lunii martie.

Cum va fi vremea în martie. Mărțișorul și Ziua Femeii

Prognoza de specialitate, publicată de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM), arată că, potrivit estimărilor, în săptămâna 1 – 8 martie, valori termice vor fi în jurul celor specifice acestui interval la nivelul întregii ţări.

Precipitaţiile vor fi deficitare în toate regiunile, dar mai ales în zonele montane din jumătatea vestică a ţării.

Săptămâna 8 – 15 martie

În săptămâna 8 – 15 martie, pe întreg teritoriul României, temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Cantităţile de precipitaţii vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, cu o tendinţă uşor deficitară în regiunile extracarpatice.

Săptămâna 15 – 22 martie

Prognoza ANM mai arată că, în intervalul 15 – 22 martie, sunt estimate temperaturi medii ale aerului ce se vor situa în jurul celor normale pentru această săptămână, în toate regiunile României.

Regimul pluviometric în a treia săptămână din luna martie va fi apropiat de cel normal pentru acest interval, la nivelul întregii ţări.

Săptămâna 22 – 29 martie

Ultima săptămână întreagă din această lună, 22 – 29 martie, va aduce medii ale valorilor termice uşor mai ridicate decât cele specifice acestui interval, în întreaga ţară.

Cantităţile de precipitaţii estimate pentru această perioadă se vor situa în jurul celor normale pentru acest interval, în toate regiunile.

Aceste estimări meteorologice, pentru patru săptămâni, sunt realizate de către ECMWF – Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată.

Administrația Națională de Meteorologie precizează că fenomenele meteo extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs.

Pericol major semnalat de meteorologi. Un nor toxic se îndreaptă spre România

Meteo 28 februarie 2021. Va fi tot mai frig în aceste zile