ANM a emis Cod galben de furtuni. Vremea a făcut prăpăd în țară: tiruri răsturnate, copaci doborâți de vânt, case inundate

ANM a emis Cod galben de furtuni. Vremea a făcut prăpăd în țară: tiruri răsturnate, copaci doborâți de vânt, case inundate Sursă: John Sirlin | Dreamstime.com

Cod galben de furtuni. Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o atenţionare Cod galben de furtuni pentru șase județe. Atenționarea este valabilă pentru intervalul orar 13.00 – 20.00. Judeţele vizate sunt: Prahova, Buzău, Brăila, Constanţa, Ialomiţa şi Călăraşi.

Potrivit ANM, în intervalul orar 13.00 – 20.00, local, în Dobrogea şi în Muntenia vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii (viteze de 55 - 75 km/h), averse torenţiale şi izolat grindină. Cantităţile de apă vor depăşi 15 - 20 litri/mp şi izolat 30 litri/mp.

Cod galben

Sursa foto: ANM

ANM a emis Cod galben de furtuni. Vremea în Capitală

În zona municipiului Bucureşti, vremea va fi caldă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate după-amiaza şi seara, când vor fi intensificări ale vântului ce pot lua aspect de vijelie, descărcări electrice şi averse. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 30 de grade.

Ne puteți urmări și pe Google News

Furtunile au făcut prăpăd în țară

Furtunile din ultimele 24 de ore au produs efecte în 15 localităţi din judeţele Argeş, Caraş-Severin, Cluj, Mureş şi Timiş, anunţă Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU). La Timişoara, două TIR-uri au fost răsturnate de vântul puternic, pe Calea Şagului, iar şoferii au rămas prinşi în cabine. Nu au fost înregistrate victime.

Potrivit IGSU, în contextul fenomenelor hidrometeorologice, miercuri s-au înregistrat efecte în 15 localităţi din 5 judeţe (Argeş, Caraş-Severin, Cluj, Mureş şi Timiş), unde s-a intervenit pentru evacuarea apei din 25 de curţi.

De asemenea, salvatorii au acţionat pentru îndepărtarea unor elemente de construcţie desprinse de pe acoperişurile a 11 imobile (8 blocuri, 2 case şi o instituţie publică), cât şi pentru degajarea a 32 de copaci, fiind afectate 7 autoturisme.

"O situaţie deosebită s-a înregistrat în judeţul Arad, unde pompierii au acţionat pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu provocat de un fulger la un acoperiş de casă din localitatea Pecica. Focul a fost stins cu promptitudine de echipajele de intervenţie fără a fi înregistrate victime", a transmis IGSU.

Potrivit ISU Timiş, a fost nevoie de intervenţia pompierilor în mai multe localităţi din judeţ.

La Timişoara, s-a intervenit pentru îndepărtarea a 25 de copaci şi a unui acoperiş luat de vânt de pe mansarda unui bloc aflat în construcţie, dar şi la 16 inundaţii în subsoluri, gospodării şi curţi. Două TIR-uri au fost răsturnate de vânt, pe Calea Şagului, la ieşirea din TImişoara, două persoane fiind blocate în interiorul acestora. Nu s-au înregistrat victime la acest eveniment şi se intervine pentru ridicarea autotrenurilor.

Alte intervenţii s-au desfăşurat în comunele Giroc şi Parţa, în municipiul Lugoj şi în satele Chişoda, Silagiu şi Utvin.