Evenimentul Zilei > Politica > Aniversare USL fără Crin Antonescu
Aniversare USL fără Crin Antonescu

Aniversare USL fără Crin Antonescu

Trei ani de la schimbarea Guvernului condus de Mihai Răzvan Ungureanu au fost marcați, ieri, printr-un eveniment organizat la Parlament.

 Senatorii și deputații PSD, PC, UNPR și PLR s-au reunit în aceeași sală din Casa Poporului în care a fost semnat actul constitutiv al USL.

Toți cei 235 de parlamentari care au votat în „pentru” moțiunea depusă în 2012 au fost invitați de președintele PSD, Victor Ponta, la eveniment. Liberalii au refuzat din start invitația lansată de Ponta, însă din vechea gardă a PNL, care între timp s-au înscris în PLR, au fost prezenți Călin Popescu Tăriceanu, Daniel Chițoiu, Grațiela Gavrilescu – cei trei fiind printre parlamentarii care au votat moțiunea.

Deși susține în continuare Guvernul Ponta, liderul UNPR, vicepremierul Gabriel Oprea, a fost unul din marii absenți de la aniversare. Senatorul PSD Dan Șova, care a participat în urmă cu trei ani la dărâmarea Guvernului MRU, a lipsit și el.

Aplauze și suspine

Aproximativ o oră a durat evenimentul, timp în care discursurile au fost prea puțin importante față de filmulețele care au rulat pe ecran. După o scurtă descriere a ultimilor 10 ani și a zilei de 27 aprilie 2012, Crin Antonescu a fost în centrul atenției. Deși a refuzat să participe, Ponta a pregătit un filmuleț cu „Discursul memorabil susținut de Crin Antonescu la momentul schimbării regimului Băsescu-MRUPredoiu”. „Chiar dacă nu este aici, nu n-am gândit vreodată că aș putea fi un așa bun orator ca el, așa că îl lăsăm pe el să spună”, a a sugerat Ponta. Ropote de aplauze au răsunat în sală în momentul în care s-a terminat discursul lui Antonescu din aprilie 2012.

Ponta le-a dezvăluit celor prezenți ce făcea în urmă cu trei ani, la aceeași oră. „Acum trei ani, pe la ora asta, ajunsesem acasă, eram foarte fericit, bineînțeles. M-am schimbat și am vrut să plec să joc baschet, când mi-a sunat telefonul. Mi s-a spus că la telefon este domnul președinte Traian Băsescu, care mă cheamă la Cotroceni. Am pus telefonul jos și l-am sunat pe Crin Antonescu”, a spus premierul.