Aniversare cu Bryan Adams, Costel Busuioc, lăutari şi fanfare

Aniversare cu Bryan Adams, Costel Busuioc, lăutari şi fanfare

Bucureştenii de toate vârstele vor avea parte, în acest weekend, de circ, artă şi distracţie pe săturate.

De sâmbătă dimineaţa până duminică noaptea, locuitorii Capitalei vor vibra sub acorduri de fanfară, vor dănţui alături de lăutari şi vor acompania voci celebre precum Bryan Adams sau Costel Busuioc. Ei vor mai putea viziona spectacolele jucate în stradă sau pe cele din teatre.

Punctele de atracţie culturală se vor situa în Centrul Istoric, pe aleea cu fântâni de la Unirii, în Piaţa Constituţiei, parcurile Izvor, Cişmigiu, Carol, Herăstrău, Palatul Parlamentului, Palatul Şuţu, Piaţa Universităţii, dar şi pe străzile aferente acestor zone. Muzeele îşi vor lăsa porţile deschise în noaptea de sâmbătă spre duminică, iar Palatul Parlamentului va fi scena unor proiecţii arhitectonice.

Capitala va deschide scena „Micului Paris“ sâmbătă, cu o paradă de şapte trăsuri care se vor plimba prin Centrul Istoric, via statuia lui Mihai Viteazul, de la orele 11.00 până la 20.00. Va urma apoi o „bătaie cu flori la şosea“ şi o paradă a costumelor de epocă. Pe străzile Centrului Istoric vor putea fi admiraţi vânzători de ziare, sacagii, lustragii, dar şi alte personaje care să reamintească de atmosfera Bucureştiului interbelic. Totodată, Circul Globus va încânta bucureştenii sâmbătă şi duminică, în Parcul Unirii şi pe aleea cu fântâni, cu spectacolul de circ „Pădurea fermecată“ şi cu teatrul muzical „Micul Paris“. Tot pe aleea cu fântâni vor fi amplasate şi 20 de căsuţe meşteşugăreşti, de la care bucureştenii vor putea cumpăra obiecte tradiţionale din diverse zone ale ţării.

Ne puteți urmări și pe Google News

Concerte şi teatru la liber

Sâmbătă seara, Costel Busuioc va urca pe scena improvizată din parcarea BNR, de la ora 19.50, iar în Parcul Izvor, Bryan Adams va susţine primul concert dintr-un turneu european, de la ora 21.30.

Câteva reprezentaţii se vor juca în acest weekend, înainte de deschiderea stagiunii, cu uşile deschise. Sâmbătă şi duminică, de la ora 19.00, iubitorii de teatru vor putea găsi la Odeon, Teatrul Mic, Metropolis, Teatrul de Revistă „Constantin Tănase“ şi „Bulandra“ piese îndrăgite, la care pot intra gratis.

Pentru cei mai mici bucureşteni, municipalitatea a pregătit animaţii cu baloane, face-painting, spectacole de teatru, apă şi foc, în Parcul Izvor, în Cişmigiu, pe Bulevardul Unirii, unde vor avea parte de spectacolul de teatru „Ţăndărică“, şi pe Bulevardul Dacia, unde li se pregăteşte un atelier de joacă.

Arcul de Triumf va putea fi vizitat atât sâmbătă, cât şi duminică, între orele 21.00 şi 4.00. Sfârşitul sărbătorii va fi marcat printr-un foc impresionant de artificii, în zona Palatului Parlamentului. Atât autobuzele, cât şi metroul vor circula până la ora 4.00, în ambele zile.