Anim'est 2011, deschis cu moartea unui puşcăriaş român

Anim'est 2011, deschis cu moartea unui puşcăriaş român

Ajuns la ediţia cu numărul şase, Festivalul Internaţional de Film de Animaţie Anim'est se va desfăşura între 7 şi 16 octombrie şi va număra şase secţiuni competiţionale.

Anim'est 2011 va fi deschis în premieră de o animaţie românească: "Crulic - Drumul spre dincolo", în regia Ancăi Damian. Pelicula porneşte de la cazul cetăţeanului român Claudiu Crulic, mort pe 18 ianuarie 2008 într-o închisoare din Polonia, la vârsta de 33 de ani, după ce a intrat în greva foamei în semne de protest faţă de arestarea sa de către autorităţile de la Varşovia.

Post mortem, el devine comentatorul propriei morţi cu ajutorul vocii actorului Vlad Ivanov.

Concurs cu şase secţiuni

Ne puteți urmări și pe Google News

"Suntem foarte încântaţi că putem oferi publicului, în premieră absolută, o animaţie românească, un produs competitiv pe plan internaţional. Unul dintre principalele obiective ale Anim'est este suţinerea producţiilor de animaţie autohtone", a declarat Mihai Mitrică, director al festivalului Anim'est.

Cea de-a şasea ediţie Anim'est se va desfăşura între 7 şi 16 octombrie, la Cinema Patria, Sala ArCuB, Cinema Union şi Club Control din Bucureşti, şi va număra şase secţiuni competiţionale: "Scurtmetraj Internaţional", "Lungmetraj Internaţional", "Film Studenţesc", "Film Românesc" (unde se vor lupta cele mai reuşite 20 de scurtmetraje autohtone de animaţie din 2011), "Balkanimation" şi "Videoclip & Advertising".

De asemenea, va exista şi secţiunea "Mozaic", în cadrul căreia vor fi difuzate animaţii de lung şi scurt metraj premiate sau prezentate la cele mai importante festivaluri din lume, precum "Rango" (2011), cu Johnny Depp, şi "9", premiat pentru Cea mai bună scenografie la Festivalul Internaţional de Film Stockholm 2010.

Gala de închidere a celei de-a şasea ediţii Anim'Est, care va avea loc sâmbătă, 15 octombrie, de la ora 19.00, va reuni scurtmetrajele- cult din perioada interbelică ale animatorului rus Ladislas Starevich, pionier al filmului de animaţie. <iframe width="560" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/1env0oPeGPs" frameborder="0" allowfullscreen></iframe> <iframe width="560" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/DDgoDooApwM" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>