ANI cere confiscarea unei părţi a averii lui Aurelian Şoric

ANI cere confiscarea unei părţi a averii lui Aurelian Şoric

Fostul şef al Poliţiei nemţene, Aurelian Vasea Şoric, riscă să rămână şi fără o parte a averii, după ce a fost demis din Ministerul Administraţiei şi Internelor.

Verificările Agenţiei Naţionale de Integritate au reliefat că fostul şef al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Neamţ, comisarul-şef Aurelian Vasea Şoric, nu poate justifica suma de 360.000 de lei. Aceasta ar reprezenta diferenţa dintre averea acumulată de soţii Şoric şi veniturile relizate de aceştia.

ANI a sesizat Curtea de Apel Bacău, care urmează a lua o decizie în cazul averii lui Şoric.

Reamintim că Aurelian Şoric a fost demis din Poliţie ca urmare a verificărilor Corpului de Control al Ministerului Administraţiei şi Internelor. Rezultatele anchetei au arătat că Şoric Şoric a acreditat, prin afirmaţiile făcute, ideea că Poliţia agreează cămătăria, subminând încrederea populaţiei în instituţie şi a încercat să diminueze autoritatea conducerii MAI prin incitarea şefilor de post din judeţul Neamţ.

Ne puteți urmări și pe Google News

Scandalul soldat cu demiterea lui Şoric a izbucnit după asasinarea unui interlop local, Gheorghiţă Mararu. Verificările efectuate au reliefat că şeful Poliţiei, Aurelian Şoric, avea strânse legături cu interlopul asasinat.