Fostul viceprimar din Turda este acuzat de Agenţia Naţională de Integritate şi este judecat la Curtea de Apel Cluj pentru conflict de interese. Lucian Nemeş este preşedinte la Partidul Poporului Dan Diaconescu, filiala Cluj şi a fost viceprimar al oraşului Turda până în urmă cu câteva luni când a fost "debarcat" prin votul Consiliului Local Turda.

ANI susţine că din această calitate, Nemeş a făcut jocurile pentru familia lui şi a votat pentru instalarea în funcţia de director al Salinei Turda, a tatălui său, Vasile Nemeş. EvZ a scris despre faptul că Vasile Nemeş a primit pe lângă salar şi alte drepturi financiare, cum ar fi un procent de şase la sută din încasările anuale ale Salinei Turda, estimate la şase milioane de lei, anual.

"Caracatiţa" numirilor în familie a continuat. Concubina lui Nemeş, Eliza Toth a fost angajată la Aeroportul Internaţional Cluj Napoca, după alegerile generale din 2012. Tatăl Elizei Toth, Vasile Toth, este în prezent noul director al Salinei Turda, în locul lui Vasile Nemeş, care a fost eliberat din această funcţie. Mama Elizei Toth, este membru al PPDD Cluj, consilier local ales pe lista acestui partid în Turda şi avocat.

Pe rolul Curţii de Apel Cluj a fost înregistrat un dosar, ca urmare a unei sesizări făcute de ANI, în care Lucian Nemeş este acuzat de conflict de interese.

Şi-a angajat cumnata şefa Poliţiei Locale

Primarul comunei Floreşti, Horia Şulea a fost acuzat de ANI că şi-a angajat cumnata în funcţia de director al Poliţiei Locale. Primarul a declarat că nu regretă ceea ce a făcut. În replică, inspectorii ANI au sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj Napoca şi îl acuză pe Şulea de conflict de interese. Mai exact, primarul este acuzat că a participat la luarea unei decizii prin care cumnata s-a a obţinut un folos material, adică a fost încadrată în funcţia de şef Serviciu Poliţia Locală Floreşti.