Evenimentul Zilei > International > Anglia ia o DECIZIE RADICALĂ în anchetarea morții afaceristului rus Glușkov
Anglia ia o DECIZIE RADICALĂ în anchetarea morții afaceristului rus Glușkov

Anglia ia o DECIZIE RADICALĂ în anchetarea morții afaceristului rus Glușkov

Moartea omului de afaceri rus la Londra, Nikolai Glușkov, a fost catalogată de autoritățile britanice drept omor. Decizia vine după ce fostul spion rus Serghei Skripal a fost otrăvit.

Nikolai Glușkov a fost găsit mort la data de 12 martie în locuința sa din Londra, autoritățile descoperind că a murit în urma unei „compresii asupra gâtului”.

Autoritățile au demarat o anchetă pentru a determina condițiile în care afaceristul rus a murit, însă momentan probele adunate nu pot face legătura între moartea acestuia și tentativa de asasinat din 4 martie împotriva fostului ofițer KGB refugiat în Marea Britanie, Serghei Skripal.

Glușkov a fost un apropiat al omului de afaceri  Boris Berezovsky, acre a murit în 2013 în circumstanțe misterioase, dar și prietem cu omul de afaceri georgian Badri Patarkațișvili, decedat în 2008 tot din cauze ne-determinate, potrivit Rfi.ro.

Rusia a negat orice implicare în morțile suspecte ale rușilor de pe teritoriul Angliei, inclusic în ceea ce-l priveste pe Serghei Skripal, despre acer autoritățile britanice susțin că a fost otrăvit cu un agent neurotoxic produs în Rusia.