Intre 10 iunie si 10 iulie, ProTV va transmite 23 de meciuri importante de la UEFA EURO 2016, ce se joaca pe 10 stadioane fabuloase din Franta. PRO TV va difuza in fiecare zi meciul de 10, cel mai bun joc al zilei, care in majoritatea zilelor va incepe la ora 22:00. Mai mult, postul TV va transmite cele trei mari maciuri ale României care o pot duce mai departe în optimi: vineri 10 iunie, miercuri 15 iunie si duminica 19 iunie sunt Zilele Nationalei, trei zile speciale, cand Romania intalneste Franta, Elvetia si Albania.

Reporterul ProTV, Lucian Lipovan, se află deja acolo și iată ce a dezvăluit pentru EVZ. „Deocamdata sunt putini suporteri veniti in Paris. Francezii cu care am vorbit nu cunosc mai deloc echipa de azi a Romaniei si n-o considera un adversar puternic, dar, probabil din diplomatie, prefera sa fie precauti”.

EVZ: Costi Mocanu spune că mizează pe vreo 20.000 de „reporteri”, adică pe toți românii veniți să urmărească EURO. Te-ai întâlnit cu ei? Sunt entuziaști? Mizează pe șansele noastre?
Lucian Lipovan: În ceea ce privește suporterii români, echipa noastră mizează pe vreo 20.000. „Cei mai multi romani vor veni in ziua meciului. E posibil sa fie chiar mai multi, sunt convins ca si-au luat destui bilete si ca "localnici". Cei pe care i-am intalnit, majoritatea romani care locuiesc in Franta, nu sunt neaparat optimisti pentru rezultatele Romaniei, dar sunt mult mai afectuosi cu echipa, tanjesc dupa un autograf sau o fotografie. Probabil departarea de tara se simte”, a mai povestit jurnalistul.

Echipa României se află deja acolo. Cât de pregătitți sunt jucătorii pentru meciul cu Franța? I-ai văzut la antrenamente?
Lucian Lipovan: Jucatorii mi se par foarte concentrati, poate chiar putin stresati de presiunea meciurilor. E greu sa afli insa prea multe despre ei pentru ca Anghel Iordanescu a facut o adevarata cazarma din hotelul Nationalei. Jucatorii sunt vizibili in perioade de ordinul minutelor. Problema nu e de pregatire, sunt convins ca ei sunt pregatiti, ramane de vazut daca sunt si suficient de valorosi pentru un meci cu Franta, una dintre favoritele turneului pe care il gazduieste.

Te-ar putea interesa și: