Evenimentul Zilei > Actualitate > Angela Merkel este de acord cu LEGALIZAREA căsătoriilor GAY. Martin Schulz de asemenea
Angela Merkel este de acord cu LEGALIZAREA căsătoriilor GAY. Martin Schulz de asemenea

Angela Merkel este de acord cu LEGALIZAREA căsătoriilor GAY. Martin Schulz de asemenea

Angela Merkel a declarat, aseară, la un eveniment găzduit de revista pentru femei -Brigitte- că a luat notă de poziția altor partide germane care favorizează căsătoria între persoanele de același sex şi că nu ar fi împotriva legalizării acestor căsătorii fiind vorba mai degrabă de conştiinţă. Până şi Martin Schulz nu ocoleşte subiectul asigurând un vot în Parlamanet şi cât mai repede.

"Aș dori să conduc discuția mai mult către o situație în care este o vorba despre conștiință mai degrabă decât despre ceva care necesită votul majorității', a spus Angela Merkel, întrebată care este poziția ei față de legalizarea căsătoriilor între homosexuali.

Social-democrații actualii parteneri la guvernare ai Angelei Merkel, Democrații Liberi  și Verzii, toți potențiali parteneri de coaliție după alegeri, au făcut din legalizarea căsătoriilor între persoanele de același sex o condiție pentru formarea unei coaliții.

Răspunzând anunțului, liderul SPD Martin Schulz a declarat astăzi că partidul său va încerca chiar să propună un vot în Parlament în această săptămână.

Reamintim faptul că germanii sunt  pentru căsătoriile între homosexuali, legea va fi probabil aprobată cu ușurință în camera inferioară a parlamentului dacă conservatorii vor vota conform dorinței lor și nu la presiunile partidului. Parteneriatele civile între persoanele de același sex sunt permise în Germania din 2001, nu însă și căsătoriile homosexuale, mai notează Agerpres.