Angela Merkel, despre declarațiile Victoriei Nuland la adresa UE: absolut inacceptabile

Angela Merkel, despre declarațiile Victoriei Nuland la adresa UE: absolut inacceptabile

Cancelarul german Angela Merkel a calificat drept inacceptabile declarațiile injurioase la adresa UE rostite de Victoria Nuland, asistent al secretarului american de Stat, care, potrivit unei înregistrări postate pe Internet ar fi declarat „fuck the EU”.

„Cancelarul consideră aceste declarații total inacceptabile și vrea să sublinieze faptul că doamna Ashton face o treabă minunată” a declarat Christiane Wirtz, purtător de cuvânt al cancelariei germane. Wirtz a făcut referire la Lady Ashton, șefa diplomației europene, care s-a deplasat concomitent la Kiev cu Victoriua Nuland. Secretarul de stat adjunct american pentru afaceri europene şi asiatice, Victoria Nuland, a refuzat astăzi să facă vreun comentariu în legătură cu înregistrarea audio controversată a unei convorbiri telefonice purtate cu ambasadorul SUA în Ucraina, Geoff Pyatt, care a fost postată joi pe Youtube, dar a subliniat că în această înregistrare se aud şi cuvinte despre „relaţiile profunde cu Rusia”, relatează agenţia de presă RIA Novosti.

„Nu voi comenta conversaţii private, pot doar să spun că în înregistrare se aud clar cuvinte că relaţia noastră cu Rusia este foarte profundă”, a declarat Nuland, în cadrul unei conferinţe de presă vineri, la Kiev, la încheierea vizitei de două zile în Ucraina, răspunzând la o întrebare privind modul în care difuzarea înregistrării de joi ar putea afecta relaţiile dintre SUA şi Rusia.

Diplomatul a menţionat de asemenea că există numeroase exemple de cooperare între Washington şi Moscova: Siria, Iran şi alte dosare. Nuland a adăugat că SUA şi Rusia discută în mod constant în legătură cu evenimentele din Ucraina.

Ne puteți urmări și pe Google News

Oficiali americani au dat de înţeles anterior că la originea acestei scurgeri ar putea fi serviciile secrete ruse, deoarece prima referire la această înregistrare ar fi apărut pe contul de Twitter al lui Dmitri Loskutov - consilierul vicepremierului rus Dmitri Rogozin.