Angela Merkel amenință cu boicotarea Euro 2012, dacă Iulia Timoșenko nu va fi eliberată

Angela Merkel amenință cu boicotarea Euro 2012, dacă Iulia Timoșenko nu va fi eliberată

Cancelarul german Angela Markel intenționează să boicoteze Campionatul European de Fotbal, care va începe luna viitoare în Ucraina, dacă fostul premier ucrainean Iulia Timoșenko nu va fi eliberată de regimul de la Kiev, scrie presa germană.

Decizia lui Merkel vine în contextul în care fiica fostului premier ucrainean, Eugenia Timoșenko, a lansat un apel impresionant la adresa guvernului de la Berlin de a-i salva viața mamei ei, care de 10 zile se află în greva foamei.

”Salvați viața mamei mele înainte să fie prea târziu. Soarta ei și a țării mele sunt acum legate: dacă ea moare, democrația va muri o dată cu ea”, spune Eugenia Timoșenko în interviul pentru ziarul ”Frankfurter Allgemeinen Sonntagszeitung”. Iulia Timoşenko a fost condamnată în octombrie 2011 la şapte ani de închisoare pentru ”abuz de putere”, fiind găsită vinovată pentru semnarea, în 2009, pe când era premier, a unor acorduri în domeniul gazului cu Rusia, dezavantajoase pentru Ucraina. Ea i-a acuzat săptămâna trecută pe gardieni că ar fi lovit-o cu pumnii în stomac și i-au imobilizat picioarele în timp ce o transportau, împotriva voinței ei, la un spital, unde urma să fie tratată pentru probleme acute de sănătate. Conform unei informații publicate de ziarul Der Speigel, Merkel ia în calcul să nu participe la campionatul Euro 2012, găzduit de Ucraina în colaborare cu Polonia, și ar putea să le ceară miniștrilor din cabinetul ei să facă la fel, potrivit ”The Guardian”.

Ne puteți urmări și pe Google News