Nu putea trece ziua de 1 Decembrie fara ca Angela Gheorghiu, una dintre cele mai cunoscute cantarete de opera din lume, sa le transmita un mesaj tuturor romanilor.

”România mea este tara în care m-am născut. O iubesc și o voi iubi mereu, necondiționat. O promovez și o voi promova mereu oriunde m-aș afla și mi-e drag să îi urez ”La mulți ani!”
Dar de 1 Decembrie, dacă e loc și pentru o sămânță de adevăr pe lângă urările cuvenite, trebuie să vorbim și despre felul în care țara noastră își tratează valorile, cele autentice și mari, cele recunoscute în toată lumea. În pictură, sculptură, muzică sau cinematografie, românii ajung să culeagă lauri și aplauze în alte țări doar ca să fie străini în țara lor; ignorați, umiliți, desconsiderați, marginalizați, contrar a ceea ce se intampla colegilor si prietenilor mei artisti,de toate nationalitatile. Nu uitati, va rog, sa aveti acelasi gen de comportament respectuos si admirativ fata de  personalitatile romanesti, asa cum faceti si pentru cele de alte nationalitati. Starea aceasta este valabila sa o aveti si pentru artistii romani ce locuiesc in Romania si se afla in aceasta perioada si pe scenele romanestil, in mod curent.
Deși pretindem, dupa 1990, că luptăm să schimbăm mentalități, avem aceeași incapacitate cronică de a înțelege, respecta și prețui valorile autentice. Și de a ne bucura de ele.

După o carieră la cel mai înalt nivel, visez în continuare să debutez în propria mea țară, România. După cariere pline de succes, sunt convinsă că și alți români care sunt adulați în alte țări nu își doresc decât să spună ”La mulți ani” României, în limba română, din mijlocul semenilor lor. Dați artiștilor pe care-i aveți respectul și aprecierea pe care le merită – nici mai mult, nici mai puțin. Și vi se vor întoarce însutit. Generozitatea, înțelegerea și inima bună să vă fie răsplătite! La mulți ani, România! La mulți ani, români!”, a declarat artista pentru site-ul Iulianei Tudor.