Evenimentul Zilei > Social > Angela Gheorghiu a strălucit la Opera National de Paris!
Angela Gheorghiu a strălucit la Opera National de Paris!

Angela Gheorghiu a strălucit la Opera National de Paris!

Celebra soprană i-a avut alaturi pe tenorul Marcelo Alvarez, baritonul Alessandro Corbelli si mezzosoprana Luciana D’intino.

Angela Gheorghiu a deschis marti seara seria spectacolelor cu “Adriana Lecouvreur” la Opera National de Paris cu un succes de public stralucit. Celebra soprana, in jurul careia s-a construit, de altfel, intreaga productie a regizorului David McVicar, a readus in Franta partitura lui Francesco Cilea, prezentata mai rar pe scenele pariziene, cu toate ca are la baza povestea pasionanta unei eroine franceze.

ADRIANA LECOUVREUR - Compositeur : Francesco CILEA - Livret : Arturo COLAUTTI - Direction musicale : Daniel OREN - Chef de Choeur : Jose Luis BASSO - Mise en scene : David McVICAR - Choregraphie : Andrew GEORGE - Decors : Charles EDWARDS - Costumes : Brigitte REIFFENSTUEL - Lumieres : Adam SILVERMAN - Avec : Alessandro CORBELLI (Michonnet) - Angela GHEORGHIU (Adriana Lecouvreur) - A l Opera Bastille - Le 20 06 2015 - Photo : Vincent PONTET
ADRIANA LECOUVREUR –
Compositeur : Francesco CILEA –
Livret : Arturo COLAUTTI –
Direction musicale : Daniel OREN –
Chef de Choeur : Jose Luis BASSO –
Mise en scene : David McVICAR –
Choregraphie : Andrew GEORGE –
Decors : Charles EDWARDS –
Costumes : Brigitte REIFFENSTUEL –
Lumieres : Adam SILVERMAN –
Avec :
Alessandro CORBELLI (Michonnet) –
Angela GHEORGHIU (Adriana Lecouvreur) –
A l Opera Bastille –
Le 20 06 2015 –
Photo : Vincent PONTET

Rolul Adrianei Lecouvreur, cu care a debutat in 2010 pe scena Royal Opera House din Londra a devenit in ultimii ani un rol emblematic pentru Angela Gheorghiu, punandu-i in valoare expresivitatea si inteligenta artistica, dar si timbrul vocal unic, incarcat de emotie si culoare.

Marti seara, pe scena de la Opera Bastille, celebrei soprane Angela Gheorghiu i-au fost alaturi pe scena tenorul Marcelo Alvarez, în rolul Maurizio, conte de Saxonia, baritonul Alessandro Corbelli, interpretand rolul lui Michonnet si mezzosoprana Luciana D’intino in cel al Printesei de Bouillon.

Povestea despre rivalitatea in dragoste situată între lumea teatrului şi cea a aristocraţiei, compusă de Francesco Cilea pe libretul semnat de Arturo Colautti, transpune in registrul operatic piesa de teatru omonima a scriitorilor Eugène Scribe şi Ernest Legouvé. Productia celebrului regizor britanic David McVicar, sustinuta de somptuoasele decoruri ale lui Charles Edwards si de pretioasele costume ale Brigittei Reiffenstuel readuce la viata atmosfera secolului al XVIII-lea si biografia romantata a faimoasei actrite Adrienne Lecouvreur.

“Am tinut ca acest rol – emotionant si pentru public si pentru interpret – sa renasca intr-o productie care sa respecte atat rafinamentul muzicii lui Cilea, cat si dramatismul si farmecul epocii,” a spus Angela Gheorghiu “si ma bucur sa vad ca iubitorii de opera din Londra, Viena si, acum, si din Paris apreciaza spectacolul Adriana Lecouvreur in toata splendoarea lui. Pentru mine, Adriana e un rol care cere nu numai o puternica personalitate vocala, dar si una artistica, de aceea satisfactia la final de spectacol e dubla.”

Montarea de la Paris, prezentata in premiera la Royal Opera House Covent Garden si apoi transpusa pe DVD, este realizata in coproductie cu alte patru dintre cele mai mari teatre de opera ale lumii: Gran Teatre del Liceu din Barcelona, Wiener Staatsoper, San Francisco Opera si L'Opéra National de Paris. Spectacolele de la L’Opera National de Paris continua pana la jumatatea lunii iulie.