Evenimentul Zilei > Social > Angajatorii germani recrutează muncitori calificați în România. Salariul ajunge la 12,8 euro pe oră
Angajatorii germani recrutează muncitori calificați în România. Salariul ajunge la 12,8 euro pe oră

Angajatorii germani recrutează muncitori calificați în România. Salariul ajunge la 12,8 euro pe oră

85 de muncitori calificați vor fi recrutați în luna octombrie la Sighișoara de firme nemțești care au nevoie de forță de muncă.

Agenţia Municipală pentru Ocuparea Forţei de Muncă București dispune, prin intermediul rețelei europene de recrutare EURES, de 85 de posturi pentru muncitorii calificaţi în diverse meserii, care doresc să lucreze în Germania, pentru ocuparea cărora se va organiza selecţie la Sighișoara în luna octombrie 2015.

Angajatori germani reprezentaţi de compania Unique Personalservice GmbH oferă locuri de muncă pentru următoarele meserii: operator stivuitor (15 posturi), comisionar (15 posturi), hamal (10 posturi), muncitor în metalurgie (9 posturi), electrician (6 posturi), mecanic auto (5 posturi), sudor MIG-MAG (5 posturi), mecanic instalaţii (5 posturi), operator CNC (3 posturi), instalator/montator instalaţii de gaz (3 posturi), lucrător în depozit (3 posturi), mecanic utilaje prelucrarea maselor plastice și a cauciucului (2 posturi), sculer (2 posturi), zugrav – vopsitor (2 posturi).

Angajatorii cer experiență îm nuncă, permis de conducere categoria B, precum și cunoștinţe bune de limba germană. Salariul oferit este de 8,80 – 12,80 euro brut/oră, conform contractelor colective de muncă în respectivele domenii de activitate, iar durata contractelor de muncă este pe o perioadă nedeterminată.

Angajatorii oferă sprijin în vederea găsirii unei locuinţe.

Persoanele cu domiciliul în București, care corespund cerinţelor posturilor oferite, trebuie să se adreseze Consilierului EURES din cadrul Agenţiei Municipale pentru Ocuparea Forţei de Muncă București, strada Spătarul Preda nr. 12, sector 5, telefon 021/316.55.08, interior 233, pentru a fi înregistrate în baza de date pentru munca în străinătate și pentru a primi invitaţie de participare la selecţie.

Înregistrarea în baza de date se realizează pe baza următoarelor documente:

– cerere tip (se completează la sediul Agenţiei de Ocupare a Forţei de Muncă);

– copie act de identitate sau pașaport (valabilitate minim 6 luni);

– C.V model  Europass (cu fotografie)  în  limba germană (Lebenslauf);

– cazier judiciar în original din care să reiasa că persoanele nu au antecedente penale (termen de valabilitate 6 luni);

– adeverinţă de la medicul de familie, cu menţiunea „Clinic sănătos/Apt pentru muncă”.