Evenimentul Zilei > Politica > Angajaţii Primăriei Cluj fac exces de zel. Mii de clujeni îi cer lui EMIL BOC să îl autorizeze pe poneiul Rocky
Angajaţii Primăriei Cluj fac exces de zel. Mii de clujeni îi cer lui EMIL BOC să îl autorizeze pe poneiul Rocky

Angajaţii Primăriei Cluj fac exces de zel. Mii de clujeni îi cer lui EMIL BOC să îl autorizeze pe poneiul Rocky

Un personaj pitoresc care vară de vară îi încântă pe copii cu a lui trăsură, trasă de un ponei, nu mai poate fi văzut din acest an în Parcul Central din Cluj Napoca, din cauza faptului că Primăria Cluj Napoca nu i-a mai prelungit autorizația de funcționare.

Mircea Chioreanu cu a lui trăsură trasă de poneiul "Rocky", nu mai poate fi văzut pe aleile Parcului Central, şi asta pentru că funcţionarii Primăriei Cluj au refuzat să îi elibereze autorizaţia de funcţionare. Pentru câţiva "leuţi", copii erau plimbaţi, în siguranţă, pe aleile parcului, cu trăsura condusă de "nenea Mircea".

Poneiul şi trăsura lui Nenea Mircea au ajuns să se confunde cu Parcul Central. Clujenii sunt convinşi şi acum că dacă vor face o plimbare pe aleile bătrânului şi frumosului parc din centrul oraşului, la un moment, dat se vor întâlni cu trăsura plină de copii, trasă la pas de "Rocky", sau măcar vor auzi de departe  clopoţei de la căpăstrul poneiului Rocky.

Campanie pe facebook

În 2014, nenea Mircea nu mai poate activa oficial din cauza faptului că activitatea de a plimba copiii cu trăsura nu este cuprinsă într-o hotărâre a Consiliului Local CLuj Napoca, care reglementează comerţul stradal. Numai că din 2010 şi până acum, nenea Mircea a primit autorizaţie în fiecare an şi, brusc, în 2014 nu se mai poate. "În 18 ani de când vin în parc nu am lăsat mizerie de la niciun căluţ", spune Mircea Chioreanu.

Clujenii s-au mobilizat deja în în mediul online şi au creat o pagină de facebook "Salvaţi poneiul Rocky din Parcul Central din Cluj Napoca". Deja, peste 2.000 de persoane au au dat like iar cei care vor să semneze şi o petiţie care va fi trimisă primarului Emil Boc, o pot face în fiecare zi, în Parcul Central.

”Peste 2.000 de Like-uri!!! Sunteţi incredibili! Domnul Mircea si Rocky vă mulţumesc din suflet! Poate că şi Primăria va ţine cont de numărul imens de susţinători ai poneiului din Parcul Central şi nu va mai refuza cererea de abonament al domnului Mircea”, se arată de facebook special creată.

Ciudat sau nu, reprezentanţii Primăriei Cluj Napoca sunt fermi pe poziţie şi susţin că Mircea Chiorenu va primi autorizaţie doar după ce activitatea lui va fi reglementată "de regulamentul de ocupare a domeniului public". Cum se face că reprezentanţii Primăriei Cluj Napoca se împiedică de Mircea Chioren, un clujean cu o pasiunea de a-i face fericiţi pe cei mici şi nu se arată deranjaţi de vânzătorii ambulanţi, care an de an vând de la porumb fiert la seminţe de floarea soarelui, este un lucru foarte greu de înţeles.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: