Andy Murray, în semifinalele Turneului Campionilor

Andy Murray, în semifinalele Turneului Campionilor

Britanicul Andy Murray şi-a asigurat prezenţa în semifinalele Turneului Campionilor de la Shanghai, după ce l-a învins, cu scorul 6-4, 6-2, pe francezul Gilles Simon.

Murray, numărul patru mondial şi aflat la prima prezenţă la turneul celor mai buni opt jucători ai anului, a câştigat deja două partide în Grupa Roşie de la Shanghai.

Scoţianul a început în forţă partida cu Gilles Simon, numărul nouă mondial, câştigând primele patru jocuri. Simon, care reuşise să îl învingă surprinzător în prima etapă pe elveţianul Roger Federer, a încercat să revină în meci, însă primul set a fost adjudecat de Murray, cu scorul de 6-4.

Setul doi a fost dominat în totalitate de Murray, care a cedat primul joc, însă le-a câştigat pe următoarele cinci. Scoţianul s-a impus în setul doi cu scorul de 6-2 şi se califică în semifinale.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ultima şansă pentru Federer

În cealaltă partidă a Grupei Roşii, Roger Federer, câştigătorul ultimelor două ediţii de la Shanghai, l-a învins greu pe Radek Stepanek, înlocuitorul lui Andy Roddick, care s-a retras din cauza unei accidentări, cu scorul de 7-6, 6-4.

Numărul doi mondial poate rata totuşi calificarea în semifinale, dacă pierde ultima partidă din grupă, programată mâine, în compania lui Andy Murray.

În cealaltă grupă a Turneului Campionilor, cea Aurie, rusul Nikolay Davydenko va juca, astăzi, pentru un loc în semifinale cu argentinianul Martin Del Potro.