Andronic face noi DEZVĂLUIRI despre listele cu „colaboratori” ai Securității- spionajul extern, publicate de Revista 22. CNSAS a declanșat o ANCHETĂ internă!

Dan Andronic face noi dezvăluiri despre listele cu "colaboratori" ai Securității- spionajul extern, publicate de Revista 22. Reamintim că jurnalistul a devoalat, cu dovezi, într-un material-anchetă, cum se mistifică documentele Securității, după ce Revista 22 a publicat o listă cu peste 200 de persoane despre care afirmat că au fost colaboratori ai Securității. Nume celebre apar pe această listă, dar atacul revistei a fost centrat pe noul președinte al Academiei Române, Ioan Aurel Pop.

„Noi informații despre listele cu "colaboratori" ai Securității - spionajul extern, publicate de Revista 22. 1. La CNSAS s-a declanșat o anchetă internă, întrucât sunt indicii temeinice că s-au săvârșit niște infracțiuni. 2. În privința modului în care s-au scos documentele din CNSAS am următoarele date certe:  în 22 februarie, Mădălin Hodor a făcut cerere de acreditare ca cercetător cu o temă legată de Istoria spionajul românesc, perioada 1939-1989;  în 7 martie, înainte de aprobarea cererii de către Colegiul CNSAS a cerut fotocopii după unele dosare, inclusiv cele publicate în Revista 22, deci știa exact ce caută!;  în 13 martie primește aprobarea acreditării sale;  în 15 martie primește fotocopii, dar ele sunt anonimizate, adică o mare parte din numele prezente sunt șterse;  profitând de schimbarea conducerii CNSAS și incertitudinea care domnește într-o instituție în asemenea momente, Mădălin Hodor face presiuni, invocând calitatea de funcționar al CNSAS și obține noi copii, neanonimizate;  12 aprilie, le obține și le publică în Revista 22. 3. Din investigațiile pe care le-am făcut pe tema autorilor "morali" ai acestei golănii s-au detașat următoarele nume: - Gelu Voican-Voiculescu, fostul mentor al lui Mădălin Hodor, a făcut în 1989-1990 o grămadă de copii după documente din Arhiva DIE/SIE fiind însoțit și îndrumat în această acțiune de fostul șef DIE Doicaru. Un scandal pe această temă ar fi servit acoperirii Dosarului Revoluției. - liderii GDS care au încercat să influențeze alegerile la Academia Română prin publicarea unor informații compromițătoare la adresa lui Ioan Aurel Pop, deși Mădălin Hodor știa că acesta primise o adeverință de necolaborare cu Securitatea încă din 2009! Acestea sunt faptele, aștept răspunsul oficial al CNSAS și o să dezvălui mai multe. P.S. Victor Roncea face o observație interesantă: pagina 2 care lipsește din document și despre care Hodor spune că nu a fost predată de SIE conține persoane al căror nume de familie începe cu A și B. Să fie vorba de Blandiana, Ana Blandiana, se întreabă Victor Roncea...”, a scris jurnalistul în mesajul postat pe pagina sa de Facebook.

 

„#SIE pregătește un atac la Ion Cristoiu”. Andronic anunţă un nou episod al Operațiunii „Noi suntem Statul!”: „Calvin Klein, fii pe recepție!”

 

Redăm câteva pasaje din materialul-anchetă publicat de Dan Andronic:

”O să încerc să explic de ce acest atac este o manipulare josnică, cu atât mai mult cu cât vine din partea unor oameni care cunosc legea și regulile stricte ale CNSAS. Am citit în ultimele luni o mulțime din dosarele CNSAS, fiind preocupat de relația dintre Securitate și societatea românească. Nu eram la prima experiență de acest tip, fiind primul ziarist, alături de Mirel Curea, care a ținut în mână un registru cu informatori ai Securității, era vorba despre Direcția de Contrainformații Economice. Atunci l-am avut în mână, l-am copiat și l-am publicat.

(...)

Titlul: „Ioan Aurel Pop, Cornel Nistorescu și Dorel Abraham, pe lista colaboratorilor Direcției Securității Statului”, este primul semn al manipulării documentelor fostei Securități. Noțiunea de colaborare cu Securitatea este extrem de bine reglementată, are parametri clari, iar un asemenea calificativ venit din partea unui angajat al CNSAS este foarte gravă. Mai ales dacă ea nu este documentată, așa cum se întâmplă în acest articol.

 

UN ATAC MIZER LA ADRESA PREȘEDINTELUI ACADEMIEI ROMÂNE, Ioan Aurel Pop. Cum se mistifică documentele Securității

 

Vă atrage ceva atenția?

Registrul pe care l-am publicat în EvZ era scris de mână, în totalitate, lista publicată de 22 este bătută la mașină! Iar acest amănunt este extrem de important, pentru că regulile de conspirativitate erau extrem de stricte. Într-un document nu se treceau indicii cu valoare informativă mare decât de mână, scrise de cel care redacta nota, nu de o secretară care bătea la mașină

Vă atrage ceva atenția?

Registrul pe care l-am publicat în EvZ era scris de mână, în totalitate, lista publicată de 22 este bătută la mașină! Iar acest amănunt este extrem de important, pentru că regulile de conspirativitate erau extrem de stricte. Într-un document nu se treceau indicii cu valoare informativă mare decât de mână, scrise de cel care redacta nota, nu de o secretară care bătea la mașină”, a scris Dan Andronic într-un material-anchetă.