Evenimentul Zilei > Actualitate > Andrei Voica, castigatorul MasterChef 2015! Scorul a fost strâns dar IATĂ CU CE A CONVINS JURIUL
Andrei Voica, castigatorul MasterChef 2015! Scorul a fost strâns dar IATĂ CU CE A CONVINS JURIUL

Andrei Voica, castigatorul MasterChef 2015! Scorul a fost strâns dar IATĂ CU CE A CONVINS JURIUL

Finalistii au fost pusi in fata a trei probe de foc: un aperitiv, un fel principal si un desert.

In Marea Finala MasterChef a sezonului cu numarul 5, cei trei finalisti – Andrei, Claudia si Liviu – au avut parte de probe punctate de Chef Hadean, Chef Foa si Chef Patrizia cu note de la 1 la 10.

Claudia, Andrei si Liviu au intrat in batalia finala pentru titlul de MasterChef 2015 sustinuti de public şi de foştii colegi. Finalistii au fost pusi in fata a trei probe de foc: un aperitiv, un fel principal si un desert.

PROBA 1:

Dupa prima proba, Chefii s-au declarat incantati de toate cele trei preparate realizate de concurenti si le-au puncatat in functie de preferinte. Astfel, Claudia a primit 23 de puncte (8 – Chef Hadean, 8 – Chef Foa, 7 – Chef Patrizia), Andrei a adunat 27 de puncte (9 – Chef Patrizia, 9 – Chef Foa, 9 – Chef Hadean), iar Liviu a marcat prima nota 10 din Finala acestui sezon si a acumulat 26 de puncte (8 – Chef Foa, 10 – Chef Hadean, 8 – Chef Patrizia).

Dupa o prima proba, Claudia a parasit finala MasterChef. Claudia a primit de la Chefi o tunica inscriptionata cu numele sau si sigla MasterChef.

PROBA 2:

In cea de-a doua proba, Liviu si Andrei au avut de pregatit un fel principal, menit sa ii distanteze in clasament. Dupa 60 de minute intense, Liviu s-a prezentat in fata Chefilor cu un preparat pe baza de peste, in timp ce Andrei a mizat pe rata.

Dupa ce au gustat felurile principale ale celor doi concurenti, Chefi au deliberat. Liviu a primit 28 de puncte si a marcat cel de-al doilea 10 din aceasta finala (10 – Chef Hadean, 9 – Chef Foa, 9 – Chef Patrizia).
Andrei a acumulat 30 de puncte, fiind notat cu cate 10 puncte de catre Chefi.

Dupa aceasta proba, Liviu a acumulat 54 de puncte, iar Andrei, 57 de puncte. Trofeul va fi adjudecat de concurentul care va prepa desertul cel mai bine notat.

Liviu si Andrei au avut parte in cea de-a treia proba de sustinerea familiilor. Rudele lor au fost invitate sa urmareasca proba decisiva de la balcon, fapt care a crescut si mai mult presiunea momentului.

Deserturile pregatite de Andrei si Liviu au reflectat personalitatea celor doi concurenti. In ciuda modului senzational in care au aratat preparatele finalistilor, Chefii au fost rezervati in declaratii.

JURIZAREA FINALA:

Incantati de talentul culinar al finalistilor, Chefii le-au acordat locurile lor inainte de momentul culminant al competitiei. Pentru a creste suspansul, juratii au acordat separat notele.

Astfel, Liviu a primit 10 puncte de la Chef Foa pentru desertul sau, iar Andrei a fost premiat tot cu 10 puncte de carte acesta. Chef Patrizia i-a acordat lui Liviu 9 puncte, iar Andrei a primit pentru un desert "halucinante" nota 10. Arbitrul final al acestei finale a fost Chef Hadean. Liviu a fost notat cu 9 puncte pentru desertul sau, iar Andrei a primit nota 10.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.