Tatăl lui Andrei, Adrian Lazăr, ne-a explicat că micuțului său fiu „îi plac foarte mult mașinuțele de jucărie, cât și cele din parcuri sau mall-uri, în care se poate da”. Puștiului, care este vesel și zglobiu, „îi mai place să-i citesc povești și să se joace cu cuburi. De asemenea, am observat că în ultimul timp a început să cânte des, cântecul său favorit fiind „Mos Crăciun cu plete dalbe”. A stat o perioadă acasă la ai mei, în provincie, noi locuind în București, iar acolo se vorbește cu „oleacă”. Când l-am adus înapoi acasă, folosea aceast cuvând una-două. Eu i-am explicat că trebuie să spună „puțin”, însă el, ca să îmi facă în ciudă, nu se lasă. Când se trezește din somn, când vin acasă de la muncă, prima lui grijă este să îmi arunce câte un „oleacă”, mai spune Adrian Lazăr.

Micuțul Andrei este tare pretențios când vine vorba să meargă la culcare. „Nu adoarme decât cu șosete în picioare, din motive doar de el știute și suntem nevoiți să i le dăm jos, abia după ce a adormit tun. Mai e pretențios, că nu adoarme dacă cearșaful de pe pat este ușor șifonat, îl întinde să fie drept. Cred că are tendința să fie perfecționist”, ne-a explicat, mândru nevoie mare, tăticul. Puștiul l-a întâlnit deja pe Moș Crăciun, dar cadourile și le va primi în noaptea de Ajun. Așa că, l-am inclus pe Lista copiilor cuminți.

Lista e deschisă până pe 23 decembrie

Evenimentul zilei este și în acest an partenerul lui Moș Crăciun și îl ajută să-i cunoască pe copiii cuminți din România, continuând tradiția de 13 ani a campaniei. Orice părinte poate să-i sară în ajutor Moșului, ca lista lui să fie mai lungă. Tot ce trebuie să facă părinții este să trimită o fotografie a copilului care a fost cuminte tot anul acesta, un desen al lui sau o poveste frumoasă despre el, la adresa de e mail: copiicuminti@ evz. ro. În perioada 5-23 decembrie 2016, Evenimentul zilei va publica povești despre unii dintre cei mai cuminți copii din România.

Diplomele pot fi obținute și online

Și anul acesta avem o… cale mai „scurtă”, pentru cei care vor să obțină mai repede diploma pentru copilașii cuminți. Ei pot intra pe siteul evz.ro/diploma, unde trebuie să completeze formularul online. În acesta vor trebui să indice numele copilului cuminte, vârsta acestuia și să încarce o fotografie cu prichindelul merituos. Diploma o pot printa în trei variante grafice (albastru, roșu și bleu) și o pot trimite pe email.