Andrei Marga s-a întâlnit cu preşedintele israelian Shimon Peres și cu premierul Benjamin Netanyahu

Andrei Marga s-a întâlnit cu preşedintele israelian Shimon Peres și cu premierul Benjamin Netanyahu

Ministrul afacerilor externe, Andrei Marga, care efectuează o vizită în Israel, a fost primit, astăzi, de preşedintele israelian Shimon Peres. Discuţiile dintre cei doi oficiali s-au axat pe subiecte specifice ale dialogului politic dintre cele două state, ministrul afacerilor externe evocând, în acest context, bunele contacte la nivel înalt şi ministerial din ultima perioadă, se arată într-un comunicat remis de MAE.

UPDATE: Andrei Marga s-a întâlnit, azi, și cu prim-ministrul statului Israel, Benjamin Netanyahu, informează un comunicat al MAE remis EVZ. Convorbirile au reconfirmat relaţiile foarte bune dintre România şi Statul Israel, cei doi demnitari având un schimb de opinii asupra relaţiilor bilaterale, în special în domeniul economic, al cercetării şi dezvoltării, al agriculturii, mediului, sănătăţii, turismului, IT şi comunicaţiilor. Marga a reconfirmat sprijinul României pentru consolidarea relaţiilor israeliene cu Uniunea Europeană. Au fost discutate, de asemenea, perspectivele procesului de pace în Orientul Mijlociu, ministrul român eafirmând susţinerea ţării noastre pentru o soluţie negociată, care să facă posibilă instaurarea unei păci durabile, preciează sursa citată.  Problemele regionale, discutate și cu Peres

Andrei Marga și președintele Shimon Peres au avut un schimb de opinii cu privire la problematica regională din Orientul Mijlociu şi Nordul Africii în contextul schimbărilor politice din ultimul an şi jumătate. Procesul de Pace israeliano-palestinian, continuarea mişcărilor de stradă într-un număr de state arabe, precum şi dosarele cu potenţial destabilizator au făcut obiectul discuţiilor dintre cei doi demnitari.

Ieri, şeful diplomaţiei române a mai avut o întrevedere cu vicepremierul şi ministrul pentru serviciile de informaţii şi energie atomică, Dan Meridor.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cei doi miniştri au evaluat stadiul cooperării bilaterale, îndeosebi în domeniul economic, precum şi a modalităţilor de intensificare a acesteia. Au fost analizate, în special, posibilităţile de consolidare a colaborării româno-israeliene în domeniile politic, al agriculturii, culturii, cercetării şi dezvoltării, precum şi al securităţii, potrivit documentului citat.

Discuţia a vizat şi evoluţiile recente din nordul Africii şi Orientul Mijlociu. Şeful diplomaţiei române a reafirmat interesul ţării noastre pentru soluţionarea paşnică a conflictului din Orientul Mijlociu şi disponibilitatea României de a sprijini demersurile întreprinse de comunitatea internaţională în acest sens. Ministrul Afacerilor Externe, Andrei Marga, a început, luni, o vizită oficială de trei zile în Statul Israel, la invitaţia omologului său, Avigdor Lieberman.