Andrei Gheorghe, suspendat prin SMS

Andrei Gheorghe, suspendat prin SMS

Prezentatorul TV povesteşte cum a rămas fără permis de conducere şi cum l-a anunţat Realitatea că nu mai are emisiune. Săptămâna trecută, Andrei Gheorghe a rămas fără permis de conducere, la 100 de metri de la restaurantul în care a băut 60 de grame de „grappa“, un preparat italienesc. Un film făcut de paparazzi „CanCan“ l-a surprins nervos pe prezentatorul TV. Ca urmare, Realitatea TV a decis să-l scoată de la prezentarea noii emisiuni „Meciul serii“. Gheorghe spune că poliţistul a fost „la comanda“ paparazzilor.

Gheorghe în cazul „Marijuana“, 2003: „Da, e adevărat, am fumat“. Ce spune Gheorghe acum? Acelaşi lucru. La întrebarea aţi consumat băuturi alcoolice: da, am consumat. Sunteţi dispus să suflaţi în etilotest. Cum să nu. Faza în sine a fost bizară, pentru că a venit un poliţist pe motocicletă, care m-a tras pe dreapta. L-am întrebat de ce. Mi-a argumentat că din cauza faptului că am geamuri fumurii la maşină. Exact atunci treceau două Cayenne cu geamuri negre prin spate. După care sunt nevoit să aştept vreo zece minute în intersecţie. Vine un echipaj de poliţie. Le cer să suflu în etilotest. Mi se spune că nu este bine, pentru că am fumat, iar fumatul măreşte impactul. Fiind foarte de treabă poliţiştii, mă ţin în continuare în intersecţie pentru a-mi trece efectul. Unde se întâmpla? În intersecţia de la Doina cu Kiseleff. Mi se spune că nu au omologat etilotestul de pe maşina lor. Aştept timp de 40 de minute, în care mi se refuză dreptul de a merge în maşină. Perioadă în care nu mă opun absolut deloc şi recunosc absolut normal, sub considerent normal că am făcut o greşeală, trebuie să recunosc şi să plătesc pentru ea. Atrăgându-le poliţiştilor atenţia asupra unui singur lucru: nu am absolut nicio problemă cu voi, dar sper că ceea ce faceţi acum nu e o lucrătură cu paparazzi, ca să mă pozeze.

Asta le-ai spus poliţiştilor? Evident. La 40 de minute de aşteptat în public, în centru, era ciudat. Apoi îi văd pe ăia (paparazzii - n.r.). Am văzut tunul. În momentul acela, evident că m-am enervat. Citez din ce le-am zis: „E jenant, e penibil în ce hal aţi ajuns, în ultimul hal, să răspundeţi la comenzile unor paparazzi, bine vă face Mircea Badea“, genul ăsta de frustrări. Momentul din film este exact cel în care i-am văzut, în care eu explodez spunând aceste lucruri. Ţi-au spus că au fost puşi de paparazzi? Eu l-am văzut pe domnul agent Vlad cum a sunat de faţă cu mine, pe telefonul personal, spunând „veniţi repede că l-am oprit, e aici“. Am şi martori. O să-i cer să-mi facă listingul la telefon. M-am dus la Muşat şi Asociaţii, cărora le-am prezentat cazul. Au spus că, indiscutabil, avem un caz foarte bun. Pe filmuleţ pare că scuipi. Doar pare. Poliţia declară că nu e adevărat. Înţeleg felul în care tu gândeşti. Şi eu, uitându-mă pe acel material, pot să spun aşa ceva. Însă nu am scuipat. Şi mai fac altfel. Provoc, prin „Evenimentul zilei“. Am făcut sute de mii de kilometri şi probabil am fost oprit de sute de agenţi. Unul singur să vă scrie vouă că m-am purtat urât cu el. Lansez această provocare. Ce ţi s-a părut suspect? La maximum o sută de metri de cârciumă am fost oprit de un poliţist pe motocicletă, care mi-a argumentat că m-a oprit pentru că am geamurile fumurii. Am fost ţinut în intersecţie excesiv de multă vreme afară din maşină. Apoi informaţiile cu procentajele alcoolului de unde puteau să vină? A explicat cineva ce înseamnă? Despre ce e vorba? Se spune că eram beat, că am înjurat poliţiştii şi i-am scuipat. Trei neadevăruri îngrozitoare. Între „CanCan“ şi Gheorghe, se crede „CanCan“-ul? VÎNTU NU-I CA SÅRBU

„Îmi sunt datori cu un telefon“

Ne puteți urmări și pe Google News

Acum cinci ani, Sârbu te-a susţinut, a fost cu tine la Parchet. Acum, Realitatea te-a suspendat. Cum comentezi reacţia lor? Eu sunt absolut surprins. În situaţia în care nu sunt sunat şi nu sunt întrebat de absolut nimeni dacă e adevărat sau nu. Este, din punctul meu de vedere, un comportament inadmisibil. Şi revenind la ce spuneai tu. Da, e amuzant. Sârbu să stea lângă tine, când tu eşti vinovat şi Realitatea să-ţi dea un brânci atunci când eşti nevinovat. Atunci când poliţia dă declaraţii, atunci când inclusiv agentul implicat în această poveste vorbeşte la telefon şi le spune că nu a fost aşa. Şi le relatează cum a fost. Iar eu să mă trezesc cu un SMS pe care scrie „am decis să...“. Fără niciun telefon conversaţional. Nu-i normal ca să te sun să te întreb pe tine „măi, ce s-a întâmplat, i-ai scuipat sau nu“? Nu-i normal ca atunci colegii tăi şi oamenii de acolo să te susţină? E o obligaţie pe care eu o numesc morală de a sta lângă oamenii tăi. Până în clipa în care a apărut comunicatul Realităţii, nu a existat nicio reacţie în mass-media. Reacţia Realităţii ţi-a înrăutăţit situaţia? Eu consider că da. Cum altfel, dacă m-au scos de pe post. Ce vei face ca răspuns la reacţia Realităţii? N-am nicio idee. În afară de starea asta de indignare, care este profundă. Vei continua colaborarea cu Realitatea? Habar n-am. Ai vorbit cu oamenii de la Realitatea? N-am vorbit. Eu cred că îmi sunt datori cu un telefon. Eu asta cred. Am avut o singură conversaţie, sâmbătă seara, cu Sergiu Toader. I-am spus că nu este adevărat. Şi m-a rugat să vin la ştiri a doua zi. I-am zis că nu vin, că nu am ce să explic. Mai încolo i-am dat un SMS şi i-am spus OK, o să vin la ştiri. A doua zi dimineaţă, SMS. De atunci n-ai mai vorbit cu ei? N-am cum să vorbesc, pentru că nu înţeleg. Nu înţeleg cum poţi să fii suspendat prin SMS. Nu pricep aşa ceva. „Neaţa, am decis să nu mai intri în «Meciul serii». Îţi voi transmite comunicatul înainte de a fi făcut public“. Este tot ce am primit.

De ce crezi că e diferenţă de reacţie între Sârbu şi Realitatea? Mă provoci. E OK să mă provoci. "A fost o acţiune extrem de nenaturală. Conform informaţiilor mele, avem de-a face cu 40 de euro care şi-au schimbat stăpânul. Jenant. Umilitor. Ruşinos." - Andrei Gheorghe prezentator TV „GRAPPA“ STRICĂ TREABA Dărâmat de o băutură italienească „CanCan“ spunea că ai băut şase pahare cu votcă. Absolut incorect. Am şi nota de plată. E vorba despre grappa, o băutură italienească servită în „shoturi“ de 20 de grame. Se văd în mână în poză. Avem de-a face cu un bărbat adult, care în timpul zilei a mâncat o masă copioasă şi a băut 60 de grame de ţuică. Asta nu înseamnă că sunt nevinovat. Că eu nu trebuia să fiu pedepsit şi că nu trebuie să mi se ia carnetul. E absolut corect. Dar dacă eu sunt pedepsit, cum sunt pedepsiţi poliţiştii? Cum e pedepsit „CanCan“-ul? Acum cinci ani, paparazzii erau de la „Star“, revistă condusă de cei care acum sunt la „CanCan“. E o coincidenţă? Nu cred, dar între a bănui şi a şti e o cale foarte lungă. Însă a fost o acţiune extrem de nenaturală. Conform informaţiilor mele, avem de-a face cu 40 de euro care şi-au schimbat stăpânul. Jenant. Umilitor. Ruşinos. Te gândeai că poţi să conduci după un pahar fiindcă eşti Andrei Gheorghe şi poţi să scapi? E o prostie. Chiar mă enervez. Eram la 200 de metri de casă. S-a trezit o naţie de sfinţi care în viaţa lor nu au făcut nimic şi dintr-o dată judecă. Chiar atât de sfinţi suntem? Nu este o neruşinare să te poziţionezi în felul acesta?   Spuneai că ştii ce înseamnă acea alcoolemie. Înseamnă o bere sau două pahare cu vin, spun doctorii.

Imagini surprinse la locul incidentului: