Andrei Caramitru îi dă lecții lui Tudor Gheorghe: „Stimate domn cu chitară șu mustață, uite cum stă treaba”

Andrei Caramitru îi dă lecții lui Tudor Gheorghe: „Stimate domn cu chitară șu mustață, uite cum stă treaba”

Andrei Caramitru îi dă lecții despre democrație rapsodului Tudor Gheorghe, explicându-i, pe puncte, de ce românii trăiesc mai bine ca acum 30 de ani.

 

Cu puțin înainte de Crăciun, Tudor Gheorghe și-a încheiat turneul cu spectacolul care transmite un mesaj amar, exprimat pe scenă: „Degeaba 30”. Gheorghe a dezvăluit pentru revista Q Magazine că „Mesajul acestui concert este dur, aș spune chiar agresiv. Este un spectacol care se salvează muzical, aș zice. Muzica este într-adevăr superbă. Este o formă de a aduce în atenție România profundă, cu tot ce are, bun sau rău, cu spaimele și cu ritmul ei interior. Nu degeaba spectacolul meu se încheie cu Au făcut copiii noștri dinți. Marea problemă este aceea că nu știu pe cine să muște și, dintr-o inconștiență totală, mușcă din bătrânii lor. Trist.

Ne puteți urmări și pe Google News

În contextul mesajului „Degeaba 30”, Andrei Caramitru îl ironizează pe Tudor Gheorghe, într-o postare pe pagina sa de Facebook, numindu-l „stimate domn cu chitară și mustață” și îi enumeră „cum stă treaba” cu cei 30 de ani care au trecut de la Revoluția din 1989.

„Înțeleg ca Tudor Gheorghe - un cântăreț altfel foarte talentat - face propaganda pro-comunism și Ceaușescu. Cică au trecut 30 de ani degeaba.

Stimate domn cu ghitară și mustață, uite cum stă treaba: - e mai bine acum pentru că avem ce mânca - e mai bine acum pentru că nu e frig în case și e lumină pe străzi noaptea - e mai bine acum pentru că putem vizita și lucra în alte țări. Nu mai suntem închiși ermetic aici ca într-o pușcărie - e mai bine acum pentru ca suntem liberi să vorbim și să votăm. Să protestăm dacă vrem. Să cerem politicienilor să și facă ceva pentru noi. - e mai bine acum pentru ca putem lucra la firme private și - dacă nu ne convine - putem schimba locul de muncă sau sa începem o afacere. Nu suntem obligați să lucrăm toată viața la uzina IMGB, de exemplu, sau la CAP-ul sătesc - e mai bine acum pentru că putem asculta orice muzică, vedea orice film, citi orice carte. Nu doar ce ne dă tătuca ca propagandă.

E mai bine și pentru tine domnule cu mustață și ghitară. Că faci bani frumoși din spectacolele tale nu? Ai un fel de afacere a ta, care merge foarte bine. Și înțeleg ca îți place să mergi în vacanțe în străinătate.

Mulți ticăloși și ipocriți în țara asta....”