Evenimentul Zilei > Politica > Andrei Caramitru dă CĂRȚILE pe FAȚĂ. „BNR nu mai are arme să apere leul”
Andrei Caramitru dă CĂRȚILE pe FAȚĂ. „BNR nu mai are arme să apere leul”

Andrei Caramitru dă CĂRȚILE pe FAȚĂ. „BNR nu mai are arme să apere leul”

Sâmbătă, la Digi24, Andrei Caramitru, fiul actorului Ion Caramitru, a discutat despre o serie de aspecte precum importanța diasporei și reprezentarea acesteia în Parlament. De asemenea, acesta a mai discutat și despre criza fără precedent prin care trece leu, menționând că „BNR nu mai are arme să apere leu”.

„Diaspora este esențială și nu trebuie gândită ca o populație care s-a deconectat de țară. Ei știu mai multe decât ce se întâmplă aici. Trebuie un mesaj de speranță diasporei, că pentru ei o sa fie mai bine. Pentru a fi reprezentat bine în Parlament, trebuie schimbată legislația. Diaspora ar trebui să aibă aceeași reprezentativitate în parlament ca Bucureștiul.

„OUG nu este o surpriza, deoarece dacă s-ar fi studiat Guvernul din Budapesta, ar fi văzut că sunt elemente similare, numai că la noi a fost mult mai agresiv. Ei nu au cum să închidă Bugetul. Ei au un deficit de 5% din PIB. Nu văd ce taxe pot să mai pui ca să acoperi asemenea deficit. Ei au crescut salariile foarte, foarte mult la stat, la toate rudele. Eu nu cred că se vor taxa ei pe ei, vor taxa mediul privat. Mi se pare inevitabil împrumut la FMI. Guvernul PSD va trebui probabil să taie costuri din bugetul statului. Când nu mai sunt bani, devine complicat să închizi calculele. Mai e o opțiune: inflația foarte mare și deprecierea leului. OUG a arătat că guvernul atacă sectorul privat, primii care s-au speriat a fost firmele străine, oamenii de rând. Prin acest OUG, BNR a rămas fără armă pentru a apăra leul. Cât putem să apărăm leu când nu mai avem arme”.

Andrei Caramitru s-a înscris recent în USR. Vineri, pe contul de Facebook, acesta a notat că prima prioritate a tânărului politician este Justiția. „Înțeleg că PSD vrea sa dea OUG-uri cu efecte juridice retroactive (ceea ce este clar neconstituțional) – ca să anuleze procese judecate în trecut și sa scape de condamnări date deja.

Vreau sa le zic clar: nu va jucați cu focul. Dacă așa ceva devine posibil și acceptat ca fiind constituțional – de ce nu am da și noi un OUG retroactiv in prima zi de guvernare care sa anuleze tot ce ați făcut voi și să va și arunce in pușcărie imediat pe toți ? Ce ne-ar împiedica dacă exista precedent ? Și de ce nu am face asta ÎNAINTE de a alinia toată legislația cu recomandările MCV si ale Comisiei de la Veneția ? Așa scăpăm și de voi și rezolvam și toată legislația juridică rapid (ca nu o sa mai aibă cine sa o blocheze – veți fi toți la Rahova și Jilava). Așa că gândiți-vă bine ce faceți !!!!!”, a scris Andrei Caramitru, vineri, pe Facebook.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.