– Relaţia mea cu Eva este similară cu a multor mame de pretutindeni. Concesii, potriviri şi neconcordanţe, încercarea de a nu uita cum eram noi atunci, chiar dacă erau alte vremuri. Copiii sunt aproximativ la fel, desigur există şi excepţii, doar contextele se schimbă. Eu nu vorbesc doar cu fiica mea, eu vorbesc şi cu prietenii ei, mai mici sau mai mari. Citesc foarte mult pe tema adolescenţilor şi citesc inclusiv ce o atrage pe ea. Rămân mamă cu normă întreagă, dar mă dedublez şi în adolescentă, ca să ştiu cât mai bine ce se întâmplă cu copiii mei. Eva învaţă mult în această perioadă, încă nu-i este conturat viitorul profesional, o atrag mai mult anumite materii. Despre băieţi vorbim, ştiu însă că este înconjurată de mulţi prieteni şi că nu-i place să-i dezamăgească. Este o fată pe care te poţi baza, o persoană empatică, cu sufletul deschis.

Ai trecut pragul vârstei de 40 de ani. Ceți place cel mai mult acum?

– Nici nu ştiu cum au trecut ultimii zece ani, de când l-am născut şi pe Petru. Să-ţi spun sincer, eu nu prea am timp să stau pe gânduri. Mi-am început meseria când eram studentă, practic la foc continuu, deci nu prea mă gândeam că trec anii, ştiam doar cum trec. Apoi am născut copiii şi miam canalizat toată energia în această direcţie, cu prioritate. Deci, aşa cum vezi, fiind într-o permanentă dinamică în ultimii 20 de ani, nu i-am numărat. 20,30,40…41. Să trăiesc!

-După experienţa unui divorţ, ai mai avea curaj să te implici într-o căsnicie?

– O eventuală căsnicie nu are nicio legătură cu divorţul prin care am trecut. Da, ştiu, aşa se spune în general. Că nu te mai grăbeşti, că ştii cum e, etc. Eu nu judec aşa lucrurile. Ce trăiesc eu acum şi la această vârstă nu are nicio legătură cu trecutul, nicio asemănare. Pe mine nu mă sperie o altă căsnicie, sunt făcută pentru asta! La fel de bine cum ştiu să iubesc şi să primesc dragoste şi în afara actului căsătoriei. Este doar o opţiune intimă, o alegere de cuplu. Nu excludem niciuna dintre variante, am mai spus-o! Viaţă trăită alături de copii, cu toate responsabilităţile, este principala noastră prioritate!

Te-ar putea interesa și: