„Andrada e fericită că a murit“, cred colegii ei

„Andrada e fericită că a murit“, cred colegii ei

Copila care a ales să-şi pună capăt zilelor, în faţa mamei sale, la doar 12 ani, a fost condusă, ieri, pe ultimul drum, de sute de oameni, majoritatea copii. Ieri, la prânz, în spatele blocului 286 de pe Şoseaua Pantelimon se adunaseră câteva sute de oameni, majoritatea copii - colegi de şcoală cu Andrada Mocănescu, rude, prieteni de familie, colegi de serviciu ai părinţilor fetei, dar şi foarte mulţi curioşi care au aflat din presă despre tragedie şi au venit să vadă cu ochii lor ce se întâmplă.

Ieri, la prânz, în spatele blocului 286 de pe Şoseaua Pantelimon se adunaseră câteva sute de oameni, majoritatea copii - colegi de şcoală cu Andrada Mocănescu, rude, prieteni de familie, colegi de serviciu ai părinţilor fetei, dar şi foarte mulţi curioşi care au aflat din presă despre tragedie şi au venit să vadă cu ochii lor ce se întâmplă.

„Andrada e fericită că a murit, pentru că, uite ce străluceşte soarele!“ Acestea au fost singurele cuvinte rostite, printre lacrimi, de o fetiţă de doar 12 ani, colegă de clasă cu puştoaica ce a ales să-şi pună capăt zilelor, aruncându-se de la etajul 10 în faţa mamei sale.

Copiii, cei mai impresionaţi de gestul Andradei „Copiii din ziua de azi nu mai sunt ca altădată. Ce te faci cu anturajul ăsta! La doar 10-12 ani, fetele nu se mai joacă cu păpuşile, ci se comportă de parcă ar avea 18-20. (...) Ea a vrut să moară, dar de ce e vinovată biata maică-sa? Mi-e frică să nu înnebunească de durere!“, comentează, în şoaptă, o bătrână, vecină a familiei Mocănescu, ale cărei cuvinte acompaniază surd strigătele de durere ale femeii care-şi însoţeşte acum copilul pe ultimul drum. De altfel, până şi copiii - de departe, cei mai impresionaţi de gestul fetei - îşi dau seama că regretele, florile, lacrimile şi compasiunea nu le mai sunt de niciun folos părinţilor Andradei care au nevoie să fie sprijiniţi de apropiaţi pentru a parcurge distanţa de nici doi metri de la scara blocului până la maşina mortuară.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Este bine că totuşi a venit preotul, că i se face o slujbă, poate că, aşa, totuşi Dumnezeu o va ierta şi o va primi la el, chiar dacă nu trece prin biserică şi a comis cel mai mare păcat: şi-a luat singură viaţa. Poate Cel de Sus va ţine cont de faptul că este un copil şi nu ştie ce a făcut“, comentează o altă vecină a familiei Mocănescu care încheie alaiul cernit bolborosind o rugăciune pentru Andrada.

WWW.EMO-KIDS.RO

„Tata m-a întrebat ce sectă e asta “Ieri, forumul de pe „www.emokids. ro“, un site vizitat de circa 3.000 de tineri „emo“ din România, era plin de comentarii legate de gestul Andradei. Mulţi dintre utilizatorii site-ului neagă însă asocierea sinuciderii, automutilării şi depresiei de curentul „emo“. „Oamenii tind să vadă lucruri care se aseamănă şi pe care nu le pot explica şi fac o etichetă, generalizează şi aşa apar şi prejudecăţile (...) da, sunt freze ciudate, da, hainele sunt altfel, dar asta nu înseamnă că toţi sunt deprimaţi din dragoste, că toţi se taie pe mâini şi mai ştiu eu ce. (...) Sunt oameni normali şi nu poţi să-i diferenţiezi de alţii doar pentru că noţiunea de emo e ceva nou la noi“, explică „toolitletoolate“. „Profii la şcoală vorbesc despre tineretu’ emo, diriga m-a întrebat dacă sunt emo şi tata întreba ce sectă e asta“, completează, amuzat, „Symplu“.

“Cel de Sus va ţine cont de faptul că este un copil şi nu ştie ce a făcut.“ - Vecina familiei Mocănescu CITIŢI ŞI: ANDREI CRĂCIUN: „Nu vă e, mă, ruşine?!“ La 12 ani s-a sinucis în faţa mamei sale Emo: generaţia copiilor deprimaţi