"Responsabilii care au acces la informații clasificate nu trebuie să-și utilizeze smartphone-urile, ci alte telefoane în scop profesional", a declarat generalul Gholamreza Jalali, citat de agenția Isna.

"Există mereu o copie a informațiilor care au intrat într-un smartphone și într-un anumit mod societatea care a fabricat aparatul are acces la aceste informații", a explicat generalul Jalali. El a adăugat că această directivă este în pregătire, fără a preciza când va fi aplicată.

În acești ultimi ani, Iranul a fost ținta mai multor atacuri informatice, în special împotriva programului său nuclear, prin intermediul virușilor Duqu și Stuxnet.

Stuxnet, dezvoltat de SUA sau de Israel, a fost folosit pentru atacarea în toamna lui 2010 a programului nuclear iranian, în special a centrifugelor utilizate pentru îmbogățirea de uraniu, în scopul încetinirii progresului Teheranului în domeniu.

"Stuxnet a fost arma cea mai periculoasă, care avea capacitatea de a distruge siturile nucleare (…), dar din fericire am reușit să o controlăm și să o neutralizăm", a afirmat responsabilul iranian.