Evenimentul Zilei > Actualitate > Anchetă la POLIȚIE, după ce agenții AU BĂTUT UN COPIL în timpul anchetei
Anchetă la POLIȚIE, după ce agenții AU BĂTUT UN COPIL în timpul anchetei

Anchetă la POLIȚIE, după ce agenții AU BĂTUT UN COPIL în timpul anchetei

Un procuror i-a băgat în anchetă pe poițiștii de la un post de poliție din vestul țării, după ce au maltratat un puști de 16 ani. Băiatul, crescut de bunică, a fost bătut de oamenii legii, în timpul anchetei, după ce l-au prins că furase mâncare din casa unui consătean.

Copilul are acum nevoie de consiliere psihologică. El a fost preluat de psihologii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Arad.

Minorul este din satul Fiscut, comuna Șagu, și s-a prezentat la DGASPC Arad în cursul zilei de vineri. Conform DGASPC Arad, minorul a depus o sesizare cu privire la faptul că a fost bătut în sediul Postului de Poliţie Şagu, cu ocazia audierii sale.

”În acest sens, minorul a prezentat acte medicale doveditoare, în care se arată că acesta este victima unei agresiuni, fiind diagnosticat cu o contuzie abdominală prin heteroagresiune fizică“, se arată într-un comunicat de presă remis, luni, de DGASPC Arad.

Băiatului, aflat în plasament familial, la bunică, i se oferă pe lângă servicii rezidenţiale, evaluare şi consiliere psihologică de specialiştii DGASPC Arad. ”DGASPC Arad oferă aceste servicii la solicitarea tânărului şi cu acordul bunicii, până la clarificarea situaţiei sale. Acestuia i se acordă sprijin şi asistenţă în toate demersurile pe lângă autorităţile publice, inclusiv el va fi însoţit de reprezentanţii noştri la audierile care vor avea loc la organele de cercetare penală, precum şi cu ocazia evaluării la Serviciul de Medicină Legală“, se mai menționează în comunicatul de presă.

Polițiștii din Șagu susțin că băiatul este recidivist, el mai fiind cercetat și într-un alt dosar de furt. ”Adolescentul a fost surprins în imobilele a trei localnici, chiar de către proprietari, în timp ce încerca să fure diverse bunuri. De asemenea, este cercetat într-un dosar, fiind acuzat că ar fi sustras din locuinţa unei femei de 77 de ani, un telefon mobil, bani şi mai multe bunuri alimentare, pe care ulterior le-a valorificat“, a declarat Camelia Tuduce, purtător de cuvânt al IPJ Arad.

Cazul e cercetat de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad.  Conducerea IPJ Arad nu a luat încă nicio măsură. ”La nivelul  Poliției Arad se vor lua măsurile care se impugn la finalizarea anchetei procurorului”, a mai spus Tuduce. ( Foto: glsa.ro)