Evenimentul Zilei > Justitie > Anchetă în Justiție! Scandal în jurul fostului adjunct al DNA
Anchetă în Justiție! Scandal în jurul fostului adjunct al DNA

Anchetă în Justiție! Scandal în jurul fostului adjunct al DNA

Ministerul Justiției a dispus o anchetă după ce demisia fostului adjunct al Direcției Naționale Anticorupție nu ar fi ajuns pe masa Administrației Prezidențiale și, astfel, președintele Klaus Iohannis nu a putut semna decretul pentru eliberarea din funcție a lui Marius Iacob.

În comunicatul remis, reprezentanții Ministerului Justiției anunță că au sesizat Procurorul General în privința acestui subiect și așteaptă un răspuns.

Totul a început în martie, atunci când Marius Iacob, la acea vreme adjunct al DNA, și-a semnat demisia, document care nu a ajuns nici astăzi pe masa președintelui Klaus Iohannis. Mai curios este că în aprilie, când a fost numită în fruntea Justiției, Ana Birchall a fost informată că această situație a fost rezolvată.

Acum, Ministerul Justiției a sesizat Procurorul General, iar ca măsură complementară a decis concedierea directorului departamentului de Resurse Umane a-l instituției.

Mai jos, aveți comunicatul integral:

Ministrul justiției a sesizat procurorul general interimar al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție pentru efectuarea de cercetări în cazul cererii de demisie a procurorului-șef adjunct al Direcției Naționale Anticorupție, Marius Iacob, urmare a controlului dispus în baza Ordinului Ministrului Justiției nr.3/63452/443/P/2019 din 22.07.2019.

Reamintim că ancheta internă la Ministerul Justiției a fost dispusă în regim de urgență, exact în ziua în care ministrul justiției a luat la cunoștință, urmare a solicitării formulate de redacția Lumea Justiției, conform căreia cererea de demisie a lui Marius Iacob, semnată încă din 19.03.2019, nu a fost trimisă Administrației Prezidențiale în vederea emiterii decretului prezidențial de încetare a mandatului funcției de procuror-șef adjunct, potrivit legii.

Precizăm că în data de 24.04.2019, data preluării de către doamna Ana Birchall a mandatului de interimar la Ministerul Justiției, această lucrare figura în evidențele ministerului ca fiind rezolvată.

Alături de sesizarea procurorului general interimar, ministrul justiției a dispus revocarea din funcție a directorului Direcției Resurse Umane, sesizarea comisiilor de disciplină, precum și o serie de măsuri pentru îmbunătățirea activității Ministerului Justiției”, se notează în comunicatul înaintat de Ministerul Justiției

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.