În comunicatul remis, reprezentanții Ministerului Justiției anunță că au sesizat Procurorul General în privința acestui subiect și așteaptă un răspuns.

Totul a început în martie, atunci când Marius Iacob, la acea vreme adjunct al DNA, și-a semnat demisia, document care nu a ajuns nici astăzi pe masa președintelui Klaus Iohannis. Mai curios este că în aprilie, când a fost numită în fruntea Justiției, Ana Birchall a fost informată că această situație a fost rezolvată.

Acum, Ministerul Justiției a sesizat Procurorul General, iar ca măsură complementară a decis concedierea directorului departamentului de Resurse Umane a-l instituției.

Mai jos, aveți comunicatul integral:

Ministrul justiției a sesizat procurorul general interimar al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție pentru efectuarea de cercetări în cazul cererii de demisie a procurorului-șef adjunct al Direcției Naționale Anticorupție, Marius Iacob, urmare a controlului dispus în baza Ordinului Ministrului Justiției nr.3/63452/443/P/2019 din 22.07.2019.

Reamintim că ancheta internă la Ministerul Justiției a fost dispusă în regim de urgență, exact în ziua în care ministrul justiției a luat la cunoștință, urmare a solicitării formulate de redacția Lumea Justiției, conform căreia cererea de demisie a lui Marius Iacob, semnată încă din 19.03.2019, nu a fost trimisă Administrației Prezidențiale în vederea emiterii decretului prezidențial de încetare a mandatului funcției de procuror-șef adjunct, potrivit legii.

Precizăm că în data de 24.04.2019, data preluării de către doamna Ana Birchall a mandatului de interimar la Ministerul Justiției, această lucrare figura în evidențele ministerului ca fiind rezolvată.

Alături de sesizarea procurorului general interimar, ministrul justiției a dispus revocarea din funcție a directorului Direcției Resurse Umane, sesizarea comisiilor de disciplină, precum și o serie de măsuri pentru îmbunătățirea activității Ministerului Justiției”, se notează în comunicatul înaintat de Ministerul Justiției