Ancheta în dosarul fraților Tate ajunge la faza percheziții informatice. Ce au găsit procurorii în telefoanele celor doi

Ancheta în dosarul fraților Tate ajunge la faza percheziții informatice. Ce au găsit procurorii în telefoanele celor doiFrații Tate. Sursa foto: Razvan Valcaneantu/ EEC

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Crimă Organizată și Terorism au trecut la perchezițiile informatice în dosarul fraților Tate.

Asta înseamnă că telefoanele celor doi, dar și celelalte dispozitive electronice ridicate de la ei de acasă vor fi percheziționate, în prezența celor doi și a avocaților acestora. Andrew și Tristan Tate vor da explicații pentru conținutul pe care oamenii legii îl vor găsi, conținut care ar putea să confirme sau nu acuzațiile care li s-au adus, privind traficul de persoane și sechestrare, dar și viol. Cei doi își vor petrece și următoare zile după gratii, asta pentru că magistrații au decis că nu pot fi eliberati deocamdată așa cum au cerut.

În ultimele săptămâni au apărut în public mai multe stenograme revoltătoare, astfel că acestea ar putea să se confirme sau nu în momentul în care procurorii vor începe verificarea. De altfel aceste percheziții nu sunt singurele măsuri pe care procurorii le-au dispus în dosar, în urmă cu doar câteva zile, oamenii legii au preluat în sechestru mașini de lux care valorează milioane de euro și nu mai puțin de 14 ceasuri de lux din locuința lor.

Unde au ajuns bunurile pe care le dețineau frații Tate

Bunurile celor doi au ajuns în administrația Agenţia Naţională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate (ANABI). ”Pe parcursul săptămânii curente, Agenţia Naţională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate (ANABI), din dispoziția procurorilor Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală, a preluat în administrare 29 de bunuri mobile (autovehicule şi ceasuri de lux), precum şi mai multe sume de bani, în lei, euro, lire sterline şi dolari SUA. Valoarea totală a bunurilor şi a sumelor de bani preluate în administrare de către ANABI, în acest caz, este estimată la aproximativ 18 milioane lei (3.636.000 Euro)”, a informat ANABI printr-un comunicat de presă.

Ne puteți urmări și pe Google News