Evenimentul Zilei > Justitie > Ancheta în dosarul Colectiv a ajuns în faza pe spitale
Ancheta în dosarul Colectiv a ajuns în faza pe spitale

Ancheta în dosarul Colectiv a ajuns în faza pe spitale

Procurorii de la Parchetul General au păstrat partea din dosar în care sunt vizate unităţile medicale şi tratamentul medical acordat răniţilor din clubul Colectiv, fiind solicitate mai multe documente de la spitale.

 Prima partea a acestei cauze, în care sunt vizaţi patronii clubului Colectiv şi cei de la firma care a asigurat focul de artificii din club, a fost trimisă în judecată.

Procurorii continuă însă cercetările în partea de dosar privind modalitatea în care au fost îngrijiţi răniţii din Colectiv în spitalele din România, după ce mai multe persoane, pacienţi sau rude, au sesizat unitatea de parchet.

În paralel cu această anchetă, la DNA există deja o altă investigație, legată de modul în care (nu) a funcţionat secţia specială pentru arşi de la Spitalul de Urgenţă Floreasca, după ce Corpul de Control al premierului a constatat că, deşi statul român a investit o grămadă de bani în această secţie şi, în ciuda faptului că o bună parte din aparatură era funcţională, răniţii nu au putut fi trataţi.