Un polițist din Giurgiu a fost confirmat pozitiv cu noul coronavirus, iar acum toți colegii lui  urmează să fie testați. Printr-un comunicat de presă emis duminică seara, Direcția de Sănătate Publică Giurgiu informează că 32 de angajați din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Giurgiu au fost testați, iar rezultatul testelor a ieșit negativ. Testările au fost declanșate de faptul că un polițist a fost testat pozitiv cu COVID-19.

Până să afle rezultatul, acesta a avut o serie de interacțiuni și cu colegii de serviciu. Astfel, în perioada următoare, vor fi testați 27 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Giurgiu. Ancheta epidemiologică în acest caz e extinsă și la civilii cu care a intrat în legătură polițistul. Până acum, un număr de opt persoane, localitatea în care domiciliază polițistul au fost confirmate pozitiv.

”Referitor la situația epidemiologică, precizăm că încă 8 persoane suspecte din localitatea în care domiciliază polițistul au fost confirmate pozitiv, în urma testelor. Starea de sănătate a celor 40 de persoane infectate, până la ora actuală, cu noul coronavirus (COVID-19) este una bună. Menționăm că ancheta epidemiologică este în desfășurare”, informează DSP Giurgiu.