Anatol Șalaru a discutat cu preşedintele Traian Băsescu despre necesitatea creării unui nou partid

Anatol Șalaru a discutat cu preşedintele Traian Băsescu despre necesitatea creării unui nou partid

   
Fostul ministru al Apărării, Anatol Șalaru a avut joi o discuție cu președintele PMP, Traian Băsescu. Cei doi au discutat despre situația politică din Republica Moldova și evenimentele din ultima perioadă, scrie epochtimes-romania.com.


"Astăzi, am avut un schimb de opinii despre situația politică din Republica Moldova cu președintele Traian Băsescu. Împreună am trecut în revistă problemele apărute după alegerile prezidențiale din Republica Moldova și necesitatea continuării drumului euro-atlantic”, a scris Șalaru pe pagina sa de Facebook.

Totodată, cei doi politicieni au discutat și despre necesitatea constituirii unei noi formațiuni politice noi la Chișinău, întrucât fostul ministru, deși încă membru al Partidului Liberal, nu ar mai avea susținere în această formațiune. Amintim că cel care a înaintat solicitarea de demitere a lui Anatol Șalaru din funcția de ministru al Apărării a fost Mihai Ghimpu, liderul PL.

"O temă abordată în cadrul discuțiilor a reprezentat-o necesitatea construirii unei noi structuri politice, dar și, reconstrucției instituționale a statului astfel încât să putem face față încercărilor Federației Ruse de a transforma Republica Moldova într-o enclavă a sa. Unirea se face, nu se dezbate!”, a adăugat fostul ministru.

În context, Șalaru a ținut să scrie și despre vizita lui Dodon în Transnistria. Acesta a menționat că Dodon nu ratează nicio zi fără a face măcar un pas către predarea Republicii Moldova în mâinile Federației Ruse.

"Prezidentul de Sadova s-a umilit în fața reprezentantului intereselor rusești din Transnistria. Era bine ca Dodon, înainte de a merge să discute cu șeful separatiștilor de la Tiraspol, să fi trecut pe la mormintele celor care, în 1992, au fost torturați și uciși de cei pe care el îi consideră parteneri. Era bine că înainte să meargă să pupe ciubota rusească de pe grumazul Basarabiei, să meargă să le privească în ochi pe mamele care și-au pierdut feciorii în războiul ruso-moldovenesc de pe Nistru. Era bine să meargă să-i privească în ochi pe cei care au rămas orfani pentru că tații lor au luptat și au murit apărând pământul pe care Dodon îl scoate iarăși la mezat. Trădarea de neam nici măcar Dumnezeu nu o iartă!”, se arată în mesajul lui Șalaru.

Igor Dodon a semnat decretul privind demisia lui Anatol Șalaru din funcția de ministru al Apărării la 27 decembrie 2016, chiar a doua zi după ce a ocupat fotoliul de președinte, titrează agora.md.

Evenimentul Zilei