Evenimentul Zilei > EVZ Special > DECLARAȚIA HALUCINANTĂ a unui ANALIST MILITAR făcută IMEDIAT după TRAGEDIA din COLECTIV: „A FOST ATAC TERORIST!”
DECLARAȚIA HALUCINANTĂ a unui ANALIST MILITAR făcută IMEDIAT după TRAGEDIA din COLECTIV: „A FOST ATAC TERORIST!”

DECLARAȚIA HALUCINANTĂ a unui ANALIST MILITAR făcută IMEDIAT după TRAGEDIA din COLECTIV: „A FOST ATAC TERORIST!”

În urmă cu un an, pe 30 octombrie, România a fost îndoliată. 64 de tineri și-au pierdut viața în urma incendiului din clubul Colectiv. Unii au sfârșit sub ochii disperați ai celor pe care destinul i-a împins către ieșire și au reușit să se salveze, iar alții, pe patul de spital, sub ochii înlăcrimați ai părinților, fraților, rudelor și prietenilor. Chiar dacă au trecut 12 luni de atunci, rana nu s-a închis, iar românii nu au uitat nici în ziua de astăzi lipsa de reacție și intervenția greoaie a autoritățiilor. Potrivit unui analist militar, ceea ce s-a întâmplat în Colectiv a fost un atac terorist

Deși nimeni nu a vrut să discute pe larg despre o mână criminal, analistul militar Sebastian Sârbu a făcut câteva declarații deloc de neglijat. „Putea să fie un atentat terorist? De ce nu ar fi! În cazul în care un guvern este demis, autoritățile sunt supuse unei anchete, donări de sânge se fac de la Iași până la Hunedoara. Chiar și guvernul republicii Moldova a anunțat ajutor medical și primim ajutoare din toată țara, de parcă ar fi o situație de calamitate, deci, ipotetic, ne putem gândi și la o mână criminală. Ne putem pune întrebarea dacă nu cumva a fost un atentat terorist! Eu zic că da”, a declarat, pentru EVZ, imediat după incendiul din Colectiv, analistul.

Primul lucru pe care autorităţile trebuiau să-l facă, era să activeze Mecanismul de Protecție Civilă al Uniunii Europene. Cel puţin aşa spune analistul militar Sebastian Sârbu, vicepreședintele Academiei Naționale de Securitate și Organizarea Apărări.

„După părerea mea, modul în care s-a acționat a fost primul factor al acestui dezastru. Autoritățile trebuiau să gestioneze situația mai bine. Dacă activau acest mecanism, altfel stăteau lucrurile. Vă dați seama dacă ar fi un cutremur major, ce s-ar putea întâmpla? Țin să menționez că în club, din cauza numărului extrem de mare de oameni, s-a produs o implozie, nu neapărat explozie. Colectiv era autorizat pentru 80 de persoane și numărul lor a ajuns la 500? Au existat şi minori. Unele lucruri miros a corupție. Vă spun ceva, dar cu siguranță se știe, numai că nimeni nu face nimic. Peste 80% din instituțiile din România nu îndeplinesc condițiile de siguranță”, mai declara la acea vreme Sârbu.

 

 

 

 

Publicat in categoriile: EVZ Special
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: