Evenimentul Zilei > Economie > ANAF: Jumătate din contestațiile depuse au fost respinse
ANAF: Jumătate din contestațiile depuse au fost respinse

ANAF: Jumătate din contestațiile depuse au fost respinse

În anul 2014, Agenţia Natională de Administrare Fiscală, prin structurile specializate de soluţionare contestaţii, a verificat peste 7800 de dosare, cu o sumă totală contestată de aproape 1,5 miliarde de lei, privind actele administrativ fiscale întocmite de ANAF, a comunicat Agenția.

Procentual, soluţiile emise de către structurile de soluţionare a contestaţiilor, pe sume, reprezintă: 52,83% respingere, 5,51% desfiinţare, 6,83% admitere si 35,83% alte soluţii, mai scrie în comunicat.

În categoria alte soluţii se regăsesc: anularea actelor administrativ fiscale, lipsa competenţei de soluţionare a contestaţiilor, renunţarea de către contribuabil la contestaţie, precum si suspendarea solutionării cauzei pe cale administrativă de atac.

În perioada supusa analizei, în 1247 de cauze având ca obiect deciziile structurilor de soluţionare contestaţii, instanţa s-a pronunţat pe fond.

Instanţele s-au pronunţat asupra legalităţii si temeiniciei obligării contribuabililor la plata debitelor şi conformarea faţă de măsurile stabilite de organele fiscale si menţinute de către structurile de soluţionare a contestaţiilor, hotărând că suma de aproape 400 milioane de lei, în 734 de cazuri, a fost corect stabilită în sarcina contribuabililor, în timp ce pentru suma de peste 110 milioane de lei, în 483 de cazuri, au dat câştig de cauză contribuabililor. Pentru suma de 13 milioane de lei instanţele au pronunţat, în 30 de cazuri, alte soluţii.

 

Publicat in categoriile: Economie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: