Evenimentul Zilei > Social > Ana Moura revine la Bucureşti pentru concertul din primăvara anului viitor
Ana Moura revine la Bucureşti pentru concertul din primăvara anului viitor

Ana Moura revine la Bucureşti pentru concertul din primăvara anului viitor

Sonorităţi portugheze rafinate vor fi prezente alături de încântătoarea cântăreaţa de muzică fado, ANA MOURA, într-un concert vibrant ce va avea loc la Sala Palatului, pe dată de 27 februarie 2016, de la ora 20:00. Evenimentul face parte din turneul de lansare al noului album al artistei, ce se intitulează “Moura” şi care a fost lansat la finalul lunii noiembrie. ANA MOURA va susţine un show şi la Cluj, pe 28 februarie, la Sala Polivalentă.

Ana Moura, la ora actuală cea mai iubită solistă de muzică fado, a fost premiată în 2008 cu două distincţii “Amalia Rodrigues” la categoria "Cea mai bună interpretă" şi anul trecut pentru "Desfado", la categoria “Cel mai bun album”.

Artista revine în Bucureşti cu un suflu proaspăt, combinând perfect piesele fado cu influenţele pop music. Aceasta va interpreta şi cântece de pe noua creaţie “Moura”, dar şi compoziţii deja cunoscute de publicul român, precum Leva-me aos Fados, Até ao Verão sau O Fado da Procura.

Fado, muzică emblemă a Portugaliei, a cucerit o lume întreagă, devenind apropiată şi de inima românilor. Biletele se găsesc la următoarele categorii de preţuri: categoria I – 199 de lei; categoria a II-a – 99 de lei; categoria a III-a – 59 de lei. Acestea sunt disponibile online pe:  bilet.ro şi prin reţeaua Tui Travel şi Teatrul Naţional

Ana Moura s-a născut în oraşul Santarem din Portugalia, în anul 1979, într-o familie de muzicieni. La doar 6 ani a interpretat primul cântec fado, "Cavalo Ruco”. La 14 ani, Ana s-a înscris la Academia dos Amadores de Musica pentru a-şi definitiva studiile liceale, urmând rapid să-şi formeze prima trupă. Muzica fado nu a fost punctul ei de interes, cu toate că vocea profundă şi plăcută te ducea cu gândul la acest gen muzical.

După câteva experienţe muzicale nefinalizate pe zona de pop-rock, Ana Moura a fost descoperită de chitaristul Antonio Parreira, care a prezentat-o unor case de discuri ce se ocupau de muzică fado.

Maria da Fe, co-proprietar al casei de discuri Senhor Vinho, a reprezentat în viaţa Anei Moura punctul de lansare către sfera fado.  Au urmat "Guarda-me a vida na Mao" (2003) şi "Aconteceu" (2004), produse de Jorge Fernando, iar Ana Moura a devenit una dintre cele mai apreciate artiste din întreaga lume.

Foarte important de precizat este că Ana Moura a fost repede remarcată de mulţi artişti precum cei de la The Rolling Stones, înregistrând cu aceştia "Brown Sugar" şi "No Expectation", dar şi de Prince, acesta invitând-o să cânte la festivalul Super Bock Super Rock. Împreună au interpretat în portugheză piesele "Walk în Sand"  şi "Vou Dar de Beber a Dor".

Succesul de răsunet l-a adus materialul "Para Alem da Saudade", care i-a adus portughezei premiul "Amalia Rodrigues". Cu "Leva-me aos Fados", apărut în 2009, artista îşi consolidează statutul de cântăreaţă fado

Cel de-al cincilea album “Desfado”, produs de Larry Klein şi lansat pe 12 noiembrie 2012 a debutat pe locul 2 în topurile din Portugalia şi a ajuns în fruntea clasamentului la jumătatea lunii iunie 2013. Albumul a primit două premii de prestigiu de la asociaţia Portuguese Phonographic Association.

Discografie:

Guarda-me a vida na mão (2003)

Aconteceu (2004)

Para Além da Saudade (2007)

Coliseu (live DVD) (2008)

Leva-me aos Fados (2009)

Desfado (2012)

Moura (2015)

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.