Chestiunea plății orelor suplimentare ale angajaților din sistemul penitenciar a fost lămurită de ministrul Justiției, Ana Birchall.

Într-un material publicat pe site-ul Ministerului Justiției, se arată că au fost virate sumele necesare pentru plata drepturilor de natură salarială și de asistență socială a personalului, conform calendarului de plăți agreat la negocierile purtate în luna mai între reprezentanții Guvernului României și cei ai sindicatelor din sistemul penitenciar.

Marți, 10 septembrie, Ministerul Justiției a efectuat plata la zi a muncii suplimentare prestate de către angajați în cursul anului 2019, peste programul normal de lucru, respectiv a orelor suplimentare care nu au putut fi compensate cu timp liber corespunzător conform prevederilor legale în vigoare și a sentințelor judecătorești pentru drepturi de personal.

„Plata orelor suplimentare și a sumelor prevăzute în sentințele judecătorești pentru angajații din sistemul penitenciar a reprezentat una dintre prioritățile pe care mi le-am asumat încă de la preluarea mandatului de ministru al Justiției. Este un obiectiv pe care l-am îndeplinit, un angajament asumat pe care l-am onorat”, a declarat ministrul Ana Birchall.