Ana Birchall, mesaj pentru Diaspora. „Respect! Bravo lor!”

Ana Birchall, mesaj pentru Diaspora. „Respect! Bravo lor!”

Votul pentru turul doi al alegerilor prezidențiale a început de vineri în diaspora, iar mobilizarea românilor din străinătate impresionează.

Dintre cei care țin să-și exprime respectul față de diaspora se regăsește și Ana Birchall, fost ministru al Justiției în Guvernul Dăncilă, politician exclus, însă, din PSD între timp.

Pe Facebook, Birchall a ținut să-i felicite pe românnii din afara granițelor care s-au mobilizat și au mers la vot. „După 5 ani petrecuți în diaspora (masterat/ doctorat în drept și ulterior avocat în New York), știu cum este să fii din categoria «Ăștia». Îmi aduc aminte de parcă a fost ieri cum am condus peste 300 km ca să pot vota! Mobilizarea și din zilele acestea arată încă o dată că România este bogată și prin ei, și cu ei! «Ăștia» contribuie la scrierea unei pagini importante din istoria României. Acum, la 30 de ani de la căderea comunismului”.

Comparativ cu prima zi din turul 1 al alegerilor, vineri, în turul 2, au fost cu 16.000 de voturi mai multe! Iar sâmbătă, la orele 16.00, cifra a crescut: 217.405 români din străinătate au votat, anunță MAE, cu peste 47.000 mai mulți decât în primul tur. Cei mai mulți români au votat în Regatul Unit al Marii Britanii, Italia, Germania și Spania.

Ne puteți urmări și pe Google News