Pe 6 aprilie s-au născut James Watson, Harold Edgerton, Harry Houdini, Anthony Fokker, D.W. Douglas, Gerry Mulligan, Buch Cassidy, Gustave Moreau, Al. George, Cornel Constantiniu, Gheorghe Zamfir.

Americanii renunță la cetățenie, anunță Penn Collins într-un articol bine scris în ”Star and Strips”. Există o preocupare a structurilor, pentru că și Tara Copp, legătura cu Pentagonul, abordează tangent problema celor care renunță la cetățenia americană.

Anul trecut, 2016, au renunțat la cetățenia americană 5.411 persoane cu 26% mai multe decât în anul 2015. În primul trimestru al acestui an, 2017 au renunțat la cetățenia SUA 4.139 de persoane. În marea lor majoritate persoane cu domiciliul în afara SUA. Și fostul primar al Londrei, Boris Johnson a renunțat la cetățenie: I'm not an american— I, you know, I haven't lived in the United States for, you know, well, since I was five years old!"

Este destul de ușor, pentru unii care se țin de treabă, să devii cetățean al Statelor Unite. Ai mei, unii au luat cetățenia imeditat, i-a costat câteva sute de dolari, alții care din cauza serviciului au pierdut termenele, au plătit și șapte mii de dolari. Depinde cât de mult s-au ocupat ca să devină cetățeni!

Ca să renunți la cetățenia Statelor Unite, ei bine, este un record, este extrem de greu. Anul trecut au cerut renunțarea la cetățenie aproape un milion de persoane. Au obținut puțin mai mult decât cinci mii, am dat cifra exactă.

Nu este vorba de Donald Trump, nici pe departe, ci de un act semnat de Barack Hussein Obama, ”the worst president money can buy” cum spunea o gazeta republicană. Foreign Account Tax Compliance, adica FATCA – este o reglementare federală, semnată de Barack Hussein Obama II în anul 2012 și devenită operațională în 2015. Legea obligă toți cetățenii americani, și pe cei aflați în afara granițelor SUA să declare toate veniturile obținute înafara SUA. Mai mult, obligă toate băncile să prezinte informații despre operațiunile bancare făcute de cetățenii americani în afara granițelor federale. De aceea, multe bănci refuză astăzi să facă operațiuni pentru cetățeni americani. Ceea ce se întâmplă pe net, nu au nevoie de nimeni, pentru că ei o făcut programele respective, așa că știu fiecare plată sau fiecare bănuț încasat pe net de un cetățean american. Ești pe net, ești într-o casă de sticlă, nu poți avea niciun secret, spune Andrew Mitchel, un avocat implicat în mai multe procese people vs IRS, atotputernicul Internal Revenue Service, parte a Department of Treasury, fiscul american. Știți vorba: ”de două lucruri sunt sigur în lume, de moarte și de fisc”. 

Spuneam că dacă este relativ ușor să obții cetățenia SUA, este aproape imposibil să renunți la ea. Cifrele sunt convingătoare. Aproape un milion au cerut, doar cinci mii au obținut.

 

Hai să vedem despre ce este vorba. Mai toți cei care renunță la cetățenia americană, să fim drepți, o fac din motive financiare, să nu mai plătească taxe și impozite așa de mari. Boris Johnson a renunțat la cetățenie când a avut de vândut o casă din New York și i s-a adus la cunoștiință cifra mare, foarte mare, a impozitului către stat. Există multe țări în Europa și în lume, paradisuri fiscale. În primul rând trebuie obținută cetățenia, de formă și pașaportul respectiv. Cu pașaportul din Republica Liguania (nu există, dar mi s-a părut drăguț numele) descarci de la State Department mai multe formulare pe care trebuie să le completezi: DS-4079 – instrucțiuni cu privire la posibila renunțare la cetățenia SUA, DS-4080 – declarație de renunțare la cetățenie, trebuie întărită de un afidavit notarial cum că acea este semnătura ta, unică și originală. DS-4081 – o declarație amănunțită, sub jurământ, că înțelegi pe deplin consecințele care recurg din renunțarea la cetățenie. DS-4082 – o declarație notarială semnată de martori, care atestă că este dorința ta, nesilită, de a renunța la cetățenia americană.

 

Acum urmează partea dureroasă. Trebuie să obții de la IRS ”tax clearance” un certificat care arată că ți-ai plătit toate taxele și impozitele federale, sau de orice fel, pe cinci ani în urmă și pe tot anul în curs. La acest act s-a făcut diferența între milionul care a cerut și cei cinci mii care au obținut!

Cu toate actele și cu pașaportul american te programezi la audiență la consului amabasadei SUA din țara unei locuiești, sau de aiurea, unde călătorești. Un funcționar îți verifică cu multă atenție actele, mai ales tax clearance și îți reține pașaportul. Îți spune să plătești la casieria ambasadei suma de 2.350 $ și să-i aduci chitanța. Trebuie să fii fată, sau băiat deștept și să faci o copie după chitanță. Consulul, sau funcționarul, îți spune zâmbind că toate formalitățile au fost îndeplinite și îți urează succes în noua ta viață! Dacă ai noroc, primești la adresa de corespondență, o notă verbală, semnată de ambasador, sau consul prin care se spune că de la data de… nu mai ești cetățean al SUA!

 

Statele Unite și Eritreea sunt singurele țări din lume care taxează cetățenii aflați în străinătate. În general are loc o dublă impunere, IRS nu prea le are cu tratatele internaționale, spun gurile rele.

 

Am o finuță, un boboc de fată de 25 de ani, mămica ei, nepoată bună, a vrut să o nască pe teritoriu SUA. Ceea ce s-a întâmplat. Frumoasă și deșteaptă ca orice româncuță. Nu s-a lăsat atrasă de prostiile din colegiu, sau de la Universitate. Nu a purtat niciodată șlapi. La 22 de ani era medic genico și marile clinici se băteau pentru ea. A lucrat un an la Mayo Clinic, apoi a plecat în America Latină, știa spaniola la perfecție, a luat mereu Olimpiada pe Virginia, sau cum s-o fi numind la ei. Este bogată și celebră la numai 25 de ani, dar a vrut să renunțe la cetățenia americană, care după cum spunea ea, o costa prea mult. Am rugat-o să se mai gândească, maică-sa a plecat cu burta la gură, a făcut 20 de ore pe drum, s-a chinuit ca vai de capul ei, ca s-o nască pe țărmul celălat al Atlanticului, să fie cetățeancă americană, visul multora dintre români. Copiii ăștia văd numai banul, nu și ce însemnă să plătești cu el!

 

Este ziua lui Gheorghe Zamfir! Să-i spune La Mulți Ani! Este, fără îndoială un geniu! L-am întâlnit de câteva ori pe platourile televiziunilor. Are excentricitățile și desosebirea elitistă, convingerile ciudate și atitudinile pe care numai un geniu le poate arăta. În cinstea lui o să văd partea aceea din ”Kill Bill” (opera altui geniu, Tarantino) ilustrată cu naiul lui Gheorghe Zamfir. Câtă plăcere, ce bucurie, cât rafinament… doar mâine, este, în definitiv, o altă zi!

 

                                                    ⃰    ⃰    ⃰

 

 

HOROSCOP

 

BERBEC    Avantajat de stele, te poți implica într-o idee, un proiect important, la serviciu, sau acasă. Astăzi trebuie să ai mai multă  răbdare față de cei din jurul tău, ei au alt ritm de viață. Transforma “încăpăţânarea” ta proverbială în tenacitate şi termină proiectele pe care le-ai început. Fii pragmatic. Analizează cu atenţie şi dă curs deciziilor profitabile. Sufletul tău bun te împinge spre compromisuri. Este şi aşa bine, fii generos cu cine merită.  La mulţi ani ! Sigur, dacă este ziua ta…

 

TAUR   Domeniul familiei, al parteneriatului de viaţă este avantajat de conjunctură. Stabileşte, prin dialog, fără să-ţi impui neapărat părerea, un curs normal pentru sărbătorile de Sf. Paşti. Oricum, ştii că ai o alergie la prostie, aşa că nu intra în discuţii inutile. Lumea este aşa cum este şi nu o s-o faci tu mai bună sau mai inteligentă. Vorba veche spune că cel deştept cedează. Sigur, este un simbol. Care simbolism nu se aplică întotdeaună, că doar nu o să laşi tu tâmpiţii să prevaleze!

 

GEMENI   Conjunctura arată că, pe plan fizic şi mental, eşti motivat şi într-o stare de spirit bună. Energia şi optimismul îţi revin treptat, continuă pe drumul tău, derulează interesele personale! Fii mai strâns la pungă şi mai calculat în tot ceea ce înseamnă cheltuială, consum, aruncatul cu banii ! Banii făcuţi uşor se termină la fel de uşor, iar cei munciţi nu ajung niciodată. Nu „economisi” nu pune banii la bancă ca să-i îmbogăţeşti pe bancheri, dar nici nu-i arunca pe fereastră. Fii chibzuit şi cumpătat. Investeşte, cumpără obiecte de valoare, trăieşte bine!

 

RAC  Astăzi vrei ca lucrurile să se mişte, să progresezi! Ai foarte multă dreptate, trebuie să iei atitudine, chiar un pic mai aspră, "chirurgicală", pentru că lenea şi prostia sunt boli grele! Păstrează-ţi calmul în discuţiile cu colegii, partenerii, sau cu cei dragi. Fii la obiect în ceea ce afirmi. Evita divagaţiile şi comparaţiile care nu fac decât să te încurce. Transformări în bine, la serviciu şi acasă.  Atenţie mărită la sfârşitul zilei când sănătatea îţi este pusă la încercare, mai ales din cauza oboselii.  Nu începe acţiuni pe care nu le poţi finaliza singur!

 

LEU  Nu prea este în filosofia zodiei tale să recunoşti când ai greşit. De fapt tu nu greşeşti niciodată, alţii, da! Aşa că azi, după ce o să mârâi cât poţi tu de fioros, vezi şi ce e de făcut! Spiritul gregar şi „conducerea colectivă” nu au făcut parte niciodată din opţiunile tale. Este o perioadă favorabilă şi odihnitoare. Cum am spus în repetate rânduri: nu da şi nu lua bani cu împrumut, astrele nu  favorizează speculatiile financiare. Prietenii îţi sunt aproape ca întotdeauna, considerându-te pe undeva seful local, leul conducător. Câştiguri mici dar suficiente – împărţite cu membrii familiei sau cu prietenii!

 

FECIOARĂ  Te plictiseşti repede şi nu mai ai niciun interes pentru ceea ce faci. E adevărat, ai motive, multe motive, dar nu te minţi singur, caută să ieşi din acest punct mort, mâine este mai rău! Succese aproape neaşteptate în carieră sau în familie. Cu toate că un mic incident întunecă imaginea generală, astrele îţi sunt favorabile. Poate este vorba de recunoaşterea unor eforturi trecute. Magnetismul personal este în creştere. O persoană influentă, semn de foc, probabil Leu, Berbec sau Sagetator, te va ajuta. Nu te lăsa impresionat(a) de ceea ce se discută. Investeşte în relaţii de afaceri şi în dragoste.   

 

BALANŢĂ  Nu-ţi pierde umorul şi buna dispoziţie, chiar dacă un mic amănunt te supără. Nu te implica în nimic nou astăzi, urmeză-ţi programul obişnuit. Nu tot ce este mai nou, este şi mai bun! Totul este posibil, dar nu orice este permis! Aşă că nu mai râde ca la poarta nouă și apucă-te de treabă. Poate fi şi o periodă de meditatie şi acumulări. O serie de evenimente te vor obliga la o analiză  aprofundată. Noi evenimente sau propuneri vor face perioada interesantă. Nu trebuie să neglijezi propriul confort nervos – o activitate prea tumultoasă  face să nu obţi rezultatul dorit. Invaţă să te relaxezi sa te odihnesti, sa-ti „incarci bateriile”.  

 

SCORPION  Talentul tău de a fi spontan, de a improviza, te mai salvează odată. Eşti motivat şi bine dispus. Trebuie să te ocupi de stabilirea unor relaţii umane în funcţie de interesul tău imediat. Zi dedicată in special rezolvarii problemelor personale. Dragostea este bine aspectata. Schimbări în bine, la scoala, la serviciu şi în dragoste. O veste, in a doua parte a intervalului, iti  face mare plăcere.  Este indicat să dai mai multă atenţie problemelor de familie, ale anturajului apropiat. Nu discuta în contradictoriu cu cei dragi, vei constata că sunt bine intenţionaţi. Marte iti aduce o oportunitate neşteptată. Nu te grăbi, dar nici nu refuza!

 

SĂGETĂTOR   Fii calm şi totul se poate aranja! Trebuie să fii de acord că astăzi nu eşti prea obiectiv şi să amâni orice discuţie importantă pe altă dată. Nu pleca la drum lung, mai ales pe seară! Nu da ocazia formării unor opinii colective. Foloseste cu isteţime resursele pe care le ai. Se apropie un examen, un termen, un prag, si vei avea nevoie de toate resursele tale. Te simti mai tot timpul obosit si plictisit. Nu este bine! Mâncarea naturală (evită alimentele ce provin din plante mutate genetic), vitaminele cu minerale şi sucuri naturale din fructe la care se poat adăuga ceiuri din plante româneşti te ajută să treci de această perioadă cu vitalitatea mai scăzută.

 

CAPRICORN   Te adaptezi noii situaţii, sau ai unele idei noi. În orice caz, conservatorismul şi perfecţionismul tău te ajută să apari celor din jur ca o persoană profundă, capabilă, de încredere! Lasă totul în urma ta spune Pluton, maestrul regenerării, prezent la tine în zodie cam o generaţie, începe să trăieşti cu adevărat şi transformă-ţi pasiunea în profesie. Sau, invers! Pentru că tu nu poţi să faci ceva dacă nu-ţi place cu adevărat. Nevoia imperioasă să fii în armonie cu anturajul, cu mediul, cu lumea te conduce către concluzia că totul are o legătură şi că vrei să faci parte din ceva important şi permanent. Indrăzneşte și poți reusi!

 

VĂRSĂTOR  Azi nu eşti de acord cu ceva la serviciu şi frustrarea te face să cauţi spaţii largi şi un loc al tău, unde să te simţi liber! Un impuls, pe care trebuie să-l nuanţezi, ieşirea din cotidian! Nu este o perioada foarte favorabilă călătoriilor sau schimbarilor majore. Este un timp de reincarcare a bateriilor, in care confortul şi  modul de viaţă românesc iti fac bine şi te fac să priveşti viitorul cu speranţă. Pe plan sentimental este momentul unor discuţii. Discuţii necesare, la obiect. Lămurirea acum, astăzi, a unor aspecte ale vieţii de cuplu, familie, te poate scuti de mari probleme în viitor.

 

PEŞTI  Ai de făcut un mare salt înainte, pregăteşte-te! Este timpul să părăseşti conceptul mediocru în care te-ai autoexilat şi să cauţi un compromis. Inamicii de ieri pot deveni prietenii de azi! O dimineaţă foarte dinamică, cu multe întâlniri în care se discută din nou despre vechi proiecte şi idei. Discuţii, în general sterile. Trebui să-ţi temperezi gama simţămintelor pentru că eşti într-o perioadă de hipersensibilitate. Simţi un oarecare grad de exaltare în preajma sărbătorilor religioase şi trebuie să dai curs impulsului. Lasă orice decizie privind locul de muncă pentru săptămâna viitoare. Relaţiile de familie se ameliorează lent, dar sigur, pentru cei care au avut o oarecare “răceală” în sentimente.

 

 

 

 

 

6 aprilie

 

Americanii renunță la cetățenie. Taurii dialoghează, Scorpionii sunt spontani

 

Pe 6 aprilie s-au născut James Watson, Harold Edgerton, Harry Houdini, Anthony Fokker, D.W. Douglas, Gerry Mulligan, Buch Cassidy, Gustave Moreau, Al. George, Cornel Constantiniu, Gheorghe Zamfir.

 

În calendarul creştin ortodox fix sunt Sfinţii: Irineu, Eutihie, Platonida şi Grigorie Sinaitul. În „Kalendarul” vechi, al dacilor, nimic de semnalat, nimic de sărbătorit.

 

Americanii renunță la cetățenie, anunță Penn Collins într-un articol bine scris în ”Star and Strips”. Există o preocupare a structurilor, pentru că și Tara Copp, legătura cu Pentagonul, abordează tangent problema celor care renunță la cetățenia americană.

Anul trecut, 2016, au renunțat la cetățenia americană 5.411 persoane cu 26% mai multe decât în anul 2015. În primul trimestru al acestui an, 2017 au renunțat la cetățenia SUA 4.139 de persoane. În marea lor majoritate persoane cu domiciliul în afara SUA. Și fostul primar al Londrei, Boris Johnson a renunțat la cetățenie: I'm not an american— I, you know, I haven't lived in the United States for, you know, well, since I was five years old!"

Este destul de ușor, pentru unii care se țin de treabă, să devii cetățean al Statelor Unite. Ai mei, unii au luat cetățenia imeditat, i-a costat câteva sute de dolari, alții care din cauza serviciului au pierdut termenele, au plătit și șapte mii de dolari. Depinde cât de mult s-au ocupat ca să devină cetățeni!

Ca să renunți la cetățenia Statelor Unite, ei bine, este un record, este extrem de greu. Anul trecut au cerut renunțarea la cetățenie aproape un milion de persoane. Au obținut puțin mai mult decât cinci mii, am dat cifra exactă.

Nu este vorba de Donald Trump, nici pe departe, ci de un act semnat de Barack Hussein Obama, ”the worst president money can buy” cum spunea o gazeta republicană. Foreign Account Tax Compliance, adica FATCA – este o reglementare federală, semnată de Barack Hussein Obama II în anul 2012 și devenită operațională în 2015. Legea obligă toți cetățenii americani, și pe cei aflați în afara granițelor SUA să declare toate veniturile obținute înafara SUA. Mai mult, obligă toate băncile să prezinte informații despre operațiunile bancare făcute de cetățenii americani în afara granițelor federale. De aceea, multe bănci refuză astăzi să facă operațiuni pentru cetățeni americani. Ceea ce se întâmplă pe net, nu au nevoie de nimeni, pentru că ei o făcut programele respective, așa că știu fiecare plată sau fiecare bănuț încasat pe net de un cetățean american. Ești pe net, ești într-o casă de sticlă, nu poți avea niciun secret, spune Andrew Mitchel, un avocat implicat în mai multe procese people vs IRS, atotputernicul Internal Revenue Service, parte a Department of Treasury, fiscul american. Știți vorba: ”de două lucruri sunt sigur în lume, de moarte și de fisc”. 

Spuneam că dacă este relativ ușor să obții cetățenia SUA, este aproape imposibil să renunți la ea. Cifrele sunt convingătoare. Aproape un milion au cerut, doar cinci mii au obținut.

 

Hai să vedem despre ce este vorba. Mai toți cei care renunță la cetățenia americană, să fim drepți, o fac din motive financiare, să nu mai plătească taxe și impozite așa de mari. Boris Johnson a renunțat la cetățenie când a avut de vândut o casă din New York și i s-a adus la cunoștiință cifra mare, foarte mare, a impozitului către stat. Există multe țări în Europa și în lume, paradisuri fiscale. În primul rând trebuie obținută cetățenia, de formă și pașaportul respectiv. Cu pașaportul din Republica Liguania (nu există, dar mi s-a părut drăguț numele) descarci de la State Department mai multe formulare pe care trebuie să le completezi: DS-4079 – instrucțiuni cu privire la posibila renunțare la cetățenia SUA, DS-4080 – declarație de renunțare la cetățenie, trebuie întărită de un afidavit notarial cum că acea este semnătura ta, unică și originală. DS-4081 – o declarație amănunțită, sub jurământ, că înțelegi pe deplin consecințele care recurg din renunțarea la cetățenie. DS-4082 – o declarație notarială semnată de martori, care atestă că este dorința ta, nesilită, de a renunța la cetățenia americană.

 

Acum urmează partea dureroasă. Trebuie să obții de la IRS ”tax clearance” un certificat care arată că ți-ai plătit toate taxele și impozitele federale, sau de orice fel, pe cinci ani în urmă și pe tot anul în curs. La acest act s-a făcut diferența între milionul care a cerut și cei cinci mii care au obținut!

Cu toate actele și cu pașaportul american te programezi la audiență la consului amabasadei SUA din țara unei locuiești, sau de aiurea, unde călătorești. Un funcționar îți verifică cu multă atenție actele, mai ales tax clearance și îți reține pașaportul. Îți spune să plătești la casieria ambasadei suma de 2.350 $ și să-i aduci chitanța. Trebuie să fii fată, sau băiat deștept și să faci o copie după chitanță. Consulul, sau funcționarul, îți spune zâmbind că toate formalitățile au fost îndeplinite și îți urează succes în noua ta viață! Dacă ai noroc, primești la adresa de corespondență, o notă verbală, semnată de ambasador, sau consul prin care se spune că de la data de… nu mai ești cetățean al SUA!

 

Statele Unite și Eritreea sunt singurele țări din lume care taxează cetățenii aflați în străinătate. În general are loc o dublă impunere, IRS nu prea le are cu tratatele internaționale, spun gurile rele.

 

Am o finuță, un boboc de fată de 25 de ani, mămica ei, nepoată bună, a vrut să o nască pe teritoriu SUA. Ceea ce s-a întâmplat. Frumoasă și deșteaptă ca orice româncuță. Nu s-a lăsat atrasă de prostiile din colegiu, sau de la Universitate. Nu a purtat niciodată șlapi. La 22 de ani era medic genico și marile clinici se băteau pentru ea. A lucrat un an la Mayo Clinic, apoi a plecat în America Latină, știa spaniola la perfecție, a luat mereu Olimpiada pe Virginia, sau cum s-o fi numind la ei. Este bogată și celebră la numai 25 de ani, dar a vrut să renunțe la cetățenia americană, care după cum spunea ea, o costa prea mult. Am rugat-o să se mai gândească, maică-sa a plecat cu burta la gură, a făcut 20 de ore pe drum, s-a chinuit ca vai de capul ei, ca s-o nască pe țărmul celălat al Atlanticului, să fie cetățeancă americană, visul multora dintre români. Copiii ăștia văd numai banul, nu și ce însemnă să plătești cu el!

 

Este ziua lui Gheorghe Zamfir! Să-i spune La Mulți Ani! Este, fără îndoială un geniu! L-am întâlnit de câteva ori pe platourile televiziunilor. Are excentricitățile și desosebirea elitistă, convingerile ciudate și atitudinile pe care numai un geniu le poate arăta. În cinstea lui o să văd partea aceea din ”Kill Bill” (opera altui geniu, Tarantino) ilustrată cu naiul lui Gheorghe Zamfir. Câtă plăcere, ce bucurie, cât rafinament… doar mâine, este, în definitiv, o altă zi!

 

                                                    ⃰    ⃰    ⃰

 

 

HOROSCOP

 

BERBEC    Avantajat de stele, te poți implica într-o idee, un proiect important, la serviciu, sau acasă. Astăzi trebuie să ai mai multă  răbdare față de cei din jurul tău, ei au alt ritm de viață. Transforma “încăpăţânarea” ta proverbială în tenacitate şi termină proiectele pe care le-ai început. Fii pragmatic. Analizează cu atenţie şi dă curs deciziilor profitabile. Sufletul tău bun te împinge spre compromisuri. Este şi aşa bine, fii generos cu cine merită.  La mulţi ani ! Sigur, dacă este ziua ta…

 

TAUR   Domeniul familiei, al parteneriatului de viaţă este avantajat de conjunctură. Stabileşte, prin dialog, fără să-ţi impui neapărat părerea, un curs normal pentru sărbătorile de Sf. Paşti. Oricum, ştii că ai o alergie la prostie, aşa că nu intra în discuţii inutile. Lumea este aşa cum este şi nu o s-o faci tu mai bună sau mai inteligentă. Vorba veche spune că cel deştept cedează. Sigur, este un simbol. Care simbolism nu se aplică întotdeaună, că doar nu o să laşi tu tâmpiţii să prevaleze!

 

GEMENI   Conjunctura arată că, pe plan fizic şi mental, eşti motivat şi într-o stare de spirit bună. Energia şi optimismul îţi revin treptat, continuă pe drumul tău, derulează interesele personale! Fii mai strâns la pungă şi mai calculat în tot ceea ce înseamnă cheltuială, consum, aruncatul cu banii ! Banii făcuţi uşor se termină la fel de uşor, iar cei munciţi nu ajung niciodată. Nu „economisi” nu pune banii la bancă ca să-i îmbogăţeşti pe bancheri, dar nici nu-i arunca pe fereastră. Fii chibzuit şi cumpătat. Investeşte, cumpără obiecte de valoare, trăieşte bine!

 

RAC  Astăzi vrei ca lucrurile să se mişte, să progresezi! Ai foarte multă dreptate, trebuie să iei atitudine, chiar un pic mai aspră, "chirurgicală", pentru că lenea şi prostia sunt boli grele! Păstrează-ţi calmul în discuţiile cu colegii, partenerii, sau cu cei dragi. Fii la obiect în ceea ce afirmi. Evita divagaţiile şi comparaţiile care nu fac decât să te încurce. Transformări în bine, la serviciu şi acasă.  Atenţie mărită la sfârşitul zilei când sănătatea îţi este pusă la încercare, mai ales din cauza oboselii.  Nu începe acţiuni pe care nu le poţi finaliza singur!

 

LEU  Nu prea este în filosofia zodiei tale să recunoşti când ai greşit. De fapt tu nu greşeşti niciodată, alţii, da! Aşa că azi, după ce o să mârâi cât poţi tu de fioros, vezi şi ce e de făcut! Spiritul gregar şi „conducerea colectivă” nu au făcut parte niciodată din opţiunile tale. Este o perioadă favorabilă şi odihnitoare. Cum am spus în repetate rânduri: nu da şi nu lua bani cu împrumut, astrele nu  favorizează speculatiile financiare. Prietenii îţi sunt aproape ca întotdeauna, considerându-te pe undeva seful local, leul conducător. Câştiguri mici dar suficiente – împărţite cu membrii familiei sau cu prietenii!

 

FECIOARĂ  Te plictiseşti repede şi nu mai ai niciun interes pentru ceea ce faci. E adevărat, ai motive, multe motive, dar nu te minţi singur, caută să ieşi din acest punct mort, mâine este mai rău! Succese aproape neaşteptate în carieră sau în familie. Cu toate că un mic incident întunecă imaginea generală, astrele îţi sunt favorabile. Poate este vorba de recunoaşterea unor eforturi trecute. Magnetismul personal este în creştere. O persoană influentă, semn de foc, probabil Leu, Berbec sau Sagetator, te va ajuta. Nu te lăsa impresionat(a) de ceea ce se discută. Investeşte în relaţii de afaceri şi în dragoste.   

 

BALANŢĂ  Nu-ţi pierde umorul şi buna dispoziţie, chiar dacă un mic amănunt te supără. Nu te implica în nimic nou astăzi, urmeză-ţi programul obişnuit. Nu tot ce este mai nou, este şi mai bun! Totul este posibil, dar nu orice este permis! Aşă că nu mai râde ca la poarta nouă și apucă-te de treabă. Poate fi şi o periodă de meditatie şi acumulări. O serie de evenimente te vor obliga la o analiză  aprofundată. Noi evenimente sau propuneri vor face perioada interesantă. Nu trebuie să neglijezi propriul confort nervos – o activitate prea tumultoasă  face să nu obţi rezultatul dorit. Invaţă să te relaxezi sa te odihnesti, sa-ti „incarci bateriile”.  

 

SCORPION  Talentul tău de a fi spontan, de a improviza, te mai salvează odată. Eşti motivat şi bine dispus. Trebuie să te ocupi de stabilirea unor relaţii umane în funcţie de interesul tău imediat. Zi dedicată in special rezolvarii problemelor personale. Dragostea este bine aspectata. Schimbări în bine, la scoala, la serviciu şi în dragoste. O veste, in a doua parte a intervalului, iti  face mare plăcere.  Este indicat să dai mai multă atenţie problemelor de familie, ale anturajului apropiat. Nu discuta în contradictoriu cu cei dragi, vei constata că sunt bine intenţionaţi. Marte iti aduce o oportunitate neşteptată. Nu te grăbi, dar nici nu refuza!

 

SĂGETĂTOR   Fii calm şi totul se poate aranja! Trebuie să fii de acord că astăzi nu eşti prea obiectiv şi să amâni orice discuţie importantă pe altă dată. Nu pleca la drum lung, mai ales pe seară! Nu da ocazia formării unor opinii colective. Foloseste cu isteţime resursele pe care le ai. Se apropie un examen, un termen, un prag, si vei avea nevoie de toate resursele tale. Te simti mai tot timpul obosit si plictisit. Nu este bine! Mâncarea naturală (evită alimentele ce provin din plante mutate genetic), vitaminele cu minerale şi sucuri naturale din fructe la care se poat adăuga ceiuri din plante româneşti te ajută să treci de această perioadă cu vitalitatea mai scăzută.

 

CAPRICORN   Te adaptezi noii situaţii, sau ai unele idei noi. În orice caz, conservatorismul şi perfecţionismul tău te ajută să apari celor din jur ca o persoană profundă, capabilă, de încredere! Lasă totul în urma ta spune Pluton, maestrul regenerării, prezent la tine în zodie cam o generaţie, începe să trăieşti cu adevărat şi transformă-ţi pasiunea în profesie. Sau, invers! Pentru că tu nu poţi să faci ceva dacă nu-ţi place cu adevărat. Nevoia imperioasă să fii în armonie cu anturajul, cu mediul, cu lumea te conduce către concluzia că totul are o legătură şi că vrei să faci parte din ceva important şi permanent. Indrăzneşte și poți reusi!

 

VĂRSĂTOR  Azi nu eşti de acord cu ceva la serviciu şi frustrarea te face să cauţi spaţii largi şi un loc al tău, unde să te simţi liber! Un impuls, pe care trebuie să-l nuanţezi, ieşirea din cotidian! Nu este o perioada foarte favorabilă călătoriilor sau schimbarilor majore. Este un timp de reincarcare a bateriilor, in care confortul şi  modul de viaţă românesc iti fac bine şi te fac să priveşti viitorul cu speranţă. Pe plan sentimental este momentul unor discuţii. Discuţii necesare, la obiect. Lămurirea acum, astăzi, a unor aspecte ale vieţii de cuplu, familie, te poate scuti de mari probleme în viitor.

 

PEŞTI  Ai de făcut un mare salt înainte, pregăteşte-te! Este timpul să părăseşti conceptul mediocru în care te-ai autoexilat şi să cauţi un compromis. Inamicii de ieri pot deveni prietenii de azi! O dimineaţă foarte dinamică, cu multe întâlniri în care se discută din nou despre vechi proiecte şi idei. Discuţii, în general sterile. Trebui să-ţi temperezi gama simţămintelor pentru că eşti într-o perioadă de hipersensibilitate. Simţi un oarecare grad de exaltare în preajma sărbătorilor religioase şi trebuie să dai curs impulsului. Lasă orice decizie privind locul de muncă pentru săptămâna viitoare. Relaţiile de familie se ameliorează lent, dar sigur, pentru cei care au avut o oarecare “răceală” în sentimente.