Americanii redefinesc violul pentru a cuprinde şi victimele de sex masculin

Americanii redefinesc violul pentru a cuprinde şi victimele de sex masculin

Administraţia americană a hotărât astăzi să extindă definiţia violului, pentru a include pentru prima dată şi bărbaţii în rândul victimelor, relatează agenţiile internaţionale.

Din 1929, definiţia dată de către FBI - poliţia federală - violului se referă la întreţinerea de relaţii sexuale cu o femeie prin folosirea forţei, împotriva voinţei acesteia.

Noua definiţie cuprinde toate genurile de victime sau agresori şi include şi cazurile în care victima este incapabilă să-şi dea consimţământul ca urmare a influenţei drogurilor ori alcoolului sau din cauza vârstei.

Mai mult, nu se mai cere ca victima să opună rezistenţă fizică pentru a se considera că a fost vorba de viol, mai transmit AFP și Reuters, preluate de Agerpres.

Ne puteți urmări și pe Google News

Deşi ca urmare a acestor modificări este de aşteptat o creştere a cazurilor de viol raportate, departamentul american al Justiţiei a ţinut să sublinieze că acest lucru va reflecta nu creşterea numărului de violuri, ci pur şi simplu o mai mare acurateţe în ce priveşte înregistrarea acestor fapte de către autorităţi.

Potrivit estimărilor FBI, în 2010 în SUA s-au înregistrat aproape 85.000 de violuri - conform vechii definiţii - adică aproximativ unul la 6,2 minute.