„Dorim să adresăm cele mai bune urări tinerilor căsătoriţi. Dar preocupările noastre sunt îndreptate evident în direcţia poporului Coreei de Nord. Sperăm în îmbunătăţirea condiţiilor lor de viaţă şi ca noua conducere nord-coreeană să facă o alegere bună prin deschiderea ţării şi mai mult pentru poporul ei”, a spus purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Victoria Nuland.

După mai  multe zile de speculaţii privind prezenţa unei tinere brunete în preajma liderului de la Phenian, presa a anunţat ieri că preşedintele Kim Jong-un s-a căsătorit cu Ri Sol-Ju, o fostă mebră a unei formaţii nord-coreene.

Statele Unite şi Coreea de Nord nu întreţin relaţii diplomatice. 

La 10 iulie, Washingtonul a protestat faţă de un spectacol la Phenian punând în scenă personaje de Walt Disney fără permisiunea studiourilor de la Hollywood. În iunie, Coreea de Nord a calificat remarcile Washingtonului legate de respectarea drepturilor omului ca fiind „fără sens şi ridicole” .

În ultimele zile, Kim Jong-Un, care a venit la putere după decesul tatălui său, Kim Jong il, în decembrie 2011, l-a demis pe şeful armatei, înlocuindu-l cu un comandant mai tânăr şi luându-şi de asemenea titlul de mareşal.