Americanii fac glume pe seama căsătoriei liderului nord-coreean

Americanii fac glume pe seama căsătoriei liderului nord-coreean

Vestea privind faptul că liderul nord-coreean Kim Jong-un este căsătorit i-a amuzat pe oficialii americani. Un oficial al Departamentului de Stat al SUA a afrimat că "nu cred ca am fost invitaţi la nuntă şi nici nu am fost primii care să aflăm despre ea".

"Dorim să adresăm cele mai bune urări tinerilor căsătoriţi. Dar preocupările noastre sunt îndreptate evident în direcţia poporului Coreei de Nord. Sperăm în îmbunătăţirea condiţiilor lor de viaţă şi ca noua conducere nord-coreeană să facă o alegere bună prin deschiderea ţării şi mai mult pentru poporul ei", a spus purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Victoria Nuland.

După mai  multe zile de speculaţii privind prezenţa unei tinere brunete în preajma liderului de la Phenian, presa a anunţat ieri că preşedintele Kim Jong-un s-a căsătorit cu Ri Sol-Ju, o fostă mebră a unei formaţii nord-coreene.

Statele Unite şi Coreea de Nord nu întreţin relaţii diplomatice. 

Ne puteți urmări și pe Google News

La 10 iulie, Washingtonul a protestat faţă de un spectacol la Phenian punând în scenă personaje de Walt Disney fără permisiunea studiourilor de la Hollywood. În iunie, Coreea de Nord a calificat remarcile Washingtonului legate de respectarea drepturilor omului ca fiind "fără sens şi ridicole" .

În ultimele zile, Kim Jong-Un, care a venit la putere după decesul tatălui său, Kim Jong il, în decembrie 2011, l-a demis pe şeful armatei, înlocuindu-l cu un comandant mai tânăr şi luându-şi de asemenea titlul de mareşal.