Oamenii spun că romii își fac nevoile pe unde apucă și că aruncă gunoiul la întâmplare. ”Bărbații și copii, dar nu și femeile, își dau pantalonii jos, își fac nevoile, după care merg mai departe. Nu respectă normele sociale”, se plâng americanii.

De altfel, postul de televiziune Action News 4 din Pittsburgh, oraș aflat la 50 de kilometri de locul unde s-au cazat țiganii din România, susține că starea de spirit în rândul americanilor este una incinsă. ”Locuitorii din California protestează împotriva a ceea ce ei numesc comportament respingător al imigranților români, care s-au mutat în oraș în ultimele două luni. Locuitorii sunt nemulțumiți că aceștia aruncă gunoiul la întâmplare, defechează în public. Există chiar o petiție împotriva stilului de viață al imigranților și a fost semnată de mai mult de 600 de locuitori", a spus Dawne Roberts.

Romii au ajuns în SUA la bordul unor avioane, iar după ce au aterizat aceștia au cerut azil politic, susținând faptul că sunt maltrați și brutalizați de autoritățile române.

Autoritățile americane au schimbat legislația, astfel că celor care solicită azil le este permis să locuiască temporar în SUA, până când situația lor va fi clarificată.Romii care au incins spiritele fac parte din programul Alternative to Detention. Conducerea orașului a ales să ofere consiliere acestor oameni care nu sunt obișnuiți să trăiască după reguli.

Foto: Pittsburgh Post Gazette