Americanii deschid o ambasadă virtuală pentru iranieni

Americanii deschid o ambasadă virtuală pentru iranieni

Administraţia Obama va deschide o ambasadă virtuală pentru cetăţenii iranieni cu scopul de a le lărgi acestora cunoştinţele despre Statele Unite, informează BBC.

Secretarul de stat Hillary Rodham Clinton a declarat că "ambasada virtuală din Teheran" va fi online până la sfârşitul anului.

Ea a precizat ieri la postul BBC în limba persană că site-ul va avea ca scop să răspundă la întrebări privind călătoriile şi studiul în Statele Unite. Oficialul a adăugat că ea vrea să mărească numărul de vize pentru iranienii ce speră să studieze în şcolile americane.

SUA nu mai au o ambasadă în Iran de la ruperea relaţiilor diplomatice la scurt timp după Revoluţia Islamică din 1979. Iranul de asemenea nu are nicio ambasadă la Washington.

Ne puteți urmări și pe Google News

Hillary Clinton a explicat că eforturile Statelor Unite de a comunica cu regimul de la Teheran nu au dat roade, parţial pentru că la Washington nu se ştie încă cine conduce de fapt Iranul, aluzie la influenţa liderului spiritual Ali Khamenei.

Ea a subliniat că luptele interne din administraţia de la Teheran ar putea fi o şansă pentru irnaienii de rând să îşi facă auzită vocea. "Cred că aceasta este o şansă pentru iranieni să influenţeze modul cum se încheie acea debzbatere", a subliniat secretarul de Stat.