Evenimentul Zilei > Actualitate > Americani de vază au fost onorați cu medalii false de „șefii” revoluționarilor români
Americani de vază au fost onorați cu medalii false de „șefii” revoluționarilor români

Americani de vază au fost onorați cu medalii false de „șefii” revoluționarilor români

Printre „victime” se numără și ambasadorul nostru la Wasinghton, George Maior. Scandalul, aflat abia la început, s-a lăsat deja cu o bătaie în sediul Secretariatului de Stat pentru Revoluționari.

Marți, 5 noiembrie 2019, ora 11, secretarul general al Secretariatului se Stat pentru Recunoașterea Meritelor Luptătorilor Împotriva Regimului Comunist Instaurat în România în perioada 1945-1989 (SSRML), cum „inspirat” a fost redenumit departamentul guvernului pentru problemele revoluționarilor, Gheorghe Tănăsoiu, a convocat o ședință cu personalul instituției. Puțin mai târziu, el trimitea pe mail la cabinetul prim-ministrului în care scria:

 

Voi menține sub control situația explozivă cu orice risc”

Vă solicit o întrevedere, având în vedere urgența și importanța informațiilor pe care vi le pun la dispoziție.

În conformitate cu prevederile Legii nr.188/1999 și art. 49 din Legea nr.90/2001, astăzi, 05.11.2019, în jurul orelor 11.00, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, am fost lovit și agresat (înjurat ca la ușa cortului) verbal, în fața întregului colectiv de angajați contractuali și funcționari publici ai instituției, de către Balint Petrică Dorin, angajat la cabinetul demnitarului – Coca Laurențiu Florian. Actul de agresiune și lovirea pe care acesta a avut-o la adresa mea, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a mai manifestat-o și cu alte persoane angajate ale instituției, de regulă numai doamne.

Bănuiesc că acest fapt s-a datorat și a survenit ca urmare a deconspirării de către subsemnatul a faptelor de natură penală produse de către acest individ, cu ocazia unei vizite a delegației constituită ilegal și pe care a făcut-o la Universitatea „George Washington” din Statele Unite ale Americii, prilej cu care au provocat și un scandal diplomatic, având în vedere producerea cu bună știință a unor documente false și transmiterea ilegală a unor însemne și medalii către unele persoane ce dețin funcții publice, atât din România (ex. Excelența Sa – ambasadorul României La Washington – George Cristian Maior), cât și din SUA.

Aveți încredere că voi menține sub control situația explozivă din cadrul instituției, cu orice risc, până la numirea de către dumneavoastră în funcție a noului secretar de stat” Cu considerație, Tănăsoiu Gheorghe”.

Ultraj într-o instituție guvernamentală

Cum între timp în sediul instituției guvernamentale sosise un echipaj de poliție care i-a spus să facă plângere penală, Tănăsoiu a plecat la secție. În acest timp, șeful SSRML, Laurențiu Coca, l-a contactat pe secretarul general al guvernului, Toni Greblă, alt revoluționar. A trimis o adresă pe care a înregistrat-o direct la cabinetul acestuia și nu la registratură, cum e normal. Cu o viteză demnă de o cauză mai bună, secretarul general a emis o decizie de demitere a lui Tănăsoiu, pe care a dat-o premierului s-o semneze și a publicat-o urgent în Monitorul Oficial. Cel mai probabil, graba a avut la bază că fapta lui Balint se încadra la ultraj și nu la lovire, deoarece Tănăsoiu era în timpul serviciului, într-un sediu al guvernului. Lui Gheorghe Tănăsoiu i s-a dat, prin aceeași decizie, termen trei zile să predea lucrurile și bunurile care i-au fost încredințate în vederea exercitării atribuțiilor de serviciu. Cum miercuri a mers la IML și mai multe spitale pentru a-și lua certificat medical, acesta a ajuns la locul de muncă abia joi dimineața, când a găsit biroul sigilat și doi funcționari însărcinați de Coca și Balint să-l supravegheze când își face bagajul.

Mândri că sunt falsificatori

Într-un comunicat, semnat de Coca, se spune: „În perioada 21 -29 octombrie 2019, la Washington DC, SUA, delegația română condusă de Petrică Dorin Balint, coordonator Proiect, a participat la prima etapă a Programului „După 30 de ani. Revoluția Română. Un studiu al dezvoltărilor democratice” (…)

Această primă etapă a cuprins întrevederi cu oficiali ai Departamentului de stat American, oficiali ai Ambasadei României în SUA, ai Universității George Washington, organizarea unui eveniment major cu public, recepții și dineuri, seminarii și vizite la instituțiile democrației americane: Congresul American, Biblioteca Congresului, Curtea Supremă de Justiție (…) În data de 23 Octombrie, la Muzeul Universității George Washington, în cadrul aceluiași program, s-a desfășurat Conferința „După 30 de ani: Revoluția Română din 1989”, în prezența unui public impresionant, unde a avut loc un dialog cu excelența sa dl. George Cristian Maior, ambasadorul României în SUA și Dr. Dennis Deletant, profesor de studii românești de la Universitatea Georgetown, despre lupta pentru democrație din 1989, consolidarea democrației în România și importanța României la securitatea regiunii (…)

De asemenea, coordonatorul Proiectului, Petrică Dorin Balint, a avut onoarea de a purta discuții cu Philip Reeker – adjunctul Secretarului de Stat American pentru Afaceri Europene și Euroasiatice din cadrul Departamentului de Stat al SUA”.

Cu prilejul vizitei, Balint a împărțit la oficiali români și americani brevetul și „Ordinul Victoria Revoluției din Decembrie 1989”.

O mare rușine

Gheorghe Tănăsoiu a intrat pe fir și a constatat că medaliile au fost oferite cu încălcarea legii. A sesizat Administrația Prezidențială, de unde Gheorghe Angelescu, consilerul de stat de la Cancelaria Ordinelor, a dispus să se facă demersuri pentru retragerea medaliilor, care conform legii, nu pot fi atribuite decât, de președintele României, revoluționarilor cu acte în regulă. Tănăsoiu consideră că, astfel, se poate ajunge la incidente diplomatice cu partea americană, Ordinul fiind oferit inclusiv unor demnitari de peste Ocean. Oricum, ne-am făcut din nou de rușine în lume!

Eschiva care a salvat ochiul stâng al secretarului general

Gheorghe Tănăsoiu susține că din delegația care s-a deplasat în SUA au făcut parte și Daniela Lungu, condamnată pentru fals în înscrisuri oficiale, și Aurelia Frâncu, detașată SSRML la de la REBU.

Brevetul care însoțește Ordinul se eliberează numai prin decret prezidențial. Cele oferite în SUA au fost contrafăcute la un xerox color, înlocuindu-se, pe pagina a III-a, în partea de jos, „Președintele României” cu ștampila și denumirea SSRML, iar de pe pagina a doua scoțându-se stema României. Potrivit lui Tănăsoiu, Balint s-a ocupat de tipărirea falselor brevete, iar Lungu cu ridicarea medaliilor de la Secretariat. Drept recompensă pentru activitatea sa pentru aflarea adevărului, Tănăsoiu a primit, marți, de la Balint un pumn în gât și mai multe îmbrânceli. Din fericire, victima a avut prezență de spirit și a făcut o eschivă, altfel pumnul agresorului îi umfla ochiul stâng.

 

Ordinul Victoria Revoluției Române din Decembrie 1989″ se conferă prin decret al Președintelui României, se atestă prin brevet semnat de Președintele României și va fi înmânat în casetă”, Regulamentul de atribuire a Ordinului publicat în Monitorul Oficial în 09 octombrie 1996

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: