Evenimentul Zilei > Actualitate > Un american a fost ucis cu săgeţi de nişte sălbatici de pe o insulă din Oceanul Indian
Un american a fost ucis cu săgeţi de nişte sălbatici de pe o insulă din Oceanul Indian

Un american a fost ucis cu săgeţi de nişte sălbatici de pe o insulă din Oceanul Indian

Cetăţeanul american, de 27 de ani, a fost omorât de membrii unui trib primitiv, care refuză orice contact cu alţi oameni

Insula Santinelei de Nord, situată în apropierea arhipelagurilor Andaman şi Nicobar – aflate sub jurisdicia Indiei este locuită de o comunitate de vânători-culegători, despre care se crede că este ultimul trib pre-neolitic din lume. Accesul pe această insulă este total interzis în condiţiile în care locuitorii probabil nu au imunitate la o serie de boli infecţioase, dar şi pentru că aceştia refuză cu violenţă orice contact cu alţi oameni. Se estimează că insula este locuită de 50 până la 150 de oameni. Bărbatul, originar din Alabama, a fost ucis cu săgeţi şi trupul său a fost lăsat pe o plajă.

Alţi doi pescari ucişi în 2006

Şapte pescari au fost arestaţi pentru că l-au transportat în mod ilegal pe insulă pe cetăţeanul american, a comunicat poliţia indiană, citată de BBC News. Potrivit presei indiene, americanul dorea să se întâlnească cu membrii tribului pentru a le predica creştinismul. Trupul americanului a fost observat pe data de 20 noiembrie, însă nu au fost recuperat. Doi pescari au fost ucişi în anul 2006 de membrii tribului în timp ce pescuiau în apropierea insulei, lucru interzis de autorităţile indiene.

Mii de băştinaşi şi-au pierdut viaţa în timpul ocupaţiei britanice asupra arhipelagurilor Andaman şi Nicobar, aşa că frica şi ostilitatea indigenilor de pe insula Santinelei de Nord este de înţeles, a declarat Stephen Corry, directorul organizaţiei Survival International, care militează pentru protejarea populaţiilor primitive.