Evenimentul Zilei > International > SUA, pregătiri de război în Balcani! Trump aduce bombardierele B-52 lângă Romania!
SUA, pregătiri de război în Balcani! Trump aduce bombardierele B-52 lângă Romania!

SUA, pregătiri de război în Balcani! Trump aduce bombardierele B-52 lângă Romania!

Mișcări de trupe importante pe flancul sudic al Europei.

Pentru prima dată în istorie, Forțele Aeriene ale SUA au adus temutele bombardiere B-52 în Grecia, cele mai puternice avioane din gamă! Explicația oficială, prezentată de defence-blog.com, are la bază condițiile meteo nefavorabile, care au forțat un B-52 Stratofortress să aterizeze în Baza Militară din Golful Souda (Creta).

Totuși, nu puține sunt vocile care se tem că America folosește Grecia (țară membră NATO) pentru a-și întări prezența militară în regiunea Mediteranei. În cazul escaladării conflictului din Siria ori cu Iranul, Grecia reprezintă o bună rampă de lansare pentru avioanele US Air Force.

„Un bombardier B-52 Stratofortress a fost deviat de la cursul său către baza de antrenament din Souda Bay, urmare a vremii nefavorabile. Este pentru prima dată când un B-52 aterizează aici, în Grecia”, anunță comandamentul Marinei Militare Elene.

Baza din Golful Souda este a doua bază navală ca mărime din Grecia (în ceea ce privește capacitatea de portare a navelor de luptă) și cea mai mare și mai bine echipată bază navală NATO din estul Mediteranei! În plus, Souda Bay dispune de singurul port cu apă de mare adâncime din sudul Europei care este potrivit și poate menține uriașele portavioane americane din clasa „supercarriers”. O altă opțiune pentru US Navy este Dubai, din Golful Persic.