Evenimentul Zilei > International > America înlocuiește TOATE avioanele de pe Portavioane cu DRONE | VIDEO
America înlocuiește TOATE avioanele de pe Portavioane cu DRONE | VIDEO

America înlocuiește TOATE avioanele de pe Portavioane cu DRONE | VIDEO

Până în anul 2050, portavioanele americane nu vor mai transporta avioane tradiționale, înlocuindu-le total cu drone.

Secretarul de stat al Marinei, Ray Mabus, a prezentat săptămâna trecută, la Salonul Sea-Air-Space 2015, strategia acestei arme  în viitorul apropiat și a promis înlocuirea aparatelor aeronavale cu drone.

Ultimul născut al industriei militare americane, avionul multirol invizibil F-35 „ar trebui să fie, și va fi aproape sigur, ultimul avion de luptă cu pilot pe care marina militară americană îl va cumpăra și îl va zbura”, a declarat Mabus, citat de Le Point.

F-35C (versiunea navală) este programat să rămână în serviciu până în jurul lui 2050. În acest timp, va continua încercrea dronelor. În 2013, aparatul fără pilot X-47B a efectuat prima apuntare și prima decolare de pe portavionul George H.W. Bush, în largul Virginiei. Recent, aceeași dronă și-a demonstrat capacitatea de a putea fi alimentată în zbor.

Ray Mabus, fost guvernator de Mississippi și un apropiat al lui Barack Obama, s-a felicitat pentru dezvolarea acestui apart fără pilot:

„A-l scoate pe om din aparat poate permite experimente mai riscante, îmbunătățirea mai rapidă a sistemelor, și aplicarea lor mai rapidă în cadrul Marinei.”

Mabun a anunțat numirea unui subsecretar de stat la Marină, responsabil exclusiv cu aparatele fără pilot și cu punerea în practică a unui sistem mai eficient între personalul din teren și cel din centrele de decizie, pentru a facilita transmiterea „ideilor bune” pe care soldații le pot avea.

Mabus a și citat două astfel de proiecte. Primul este un sistem de „comunicații între dronele aeriene și vehiculele terestre fără echipaj”, care le permite „să poarte o misiune în mod autonom, de la identificarea țintei și până la distrugerea ei”.

Un model de acțiune care a produs și reacții negative, mai ales din partea celor care doresc ca omul să păstreze rolul-cheie în derularea operațională a misiunilor.

Al doilea proiect constă în a „imprima” piese de drone cu ajutorul imprimantelor 3D. „Potențialul unor asemenea tehnologii, faptul că suntem capabili să le producem noi înșine, indiferent unde ne află, este incredibil”, se entuziasmează Mabus.

„Imaginați-vă cu nu va mai trebui să cărăm cu noi piese de schimb, le vom fabrica la bordul navelor (…) Asta va schimba fundamental sistemul nostru de producție și lanțul nostru logistic.”

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: