Evenimentul Zilei > Actualitate > Alertă în America! Un asteroid a provocat o explozie comparabilă cu cea de la Hiroshima
Alertă în America! Un asteroid a provocat o explozie comparabilă cu cea de la Hiroshima

Alertă în America! Un asteroid a provocat o explozie comparabilă cu cea de la Hiroshima

Administraţiei Naţionale a Oceanelor şi Atmosferei din America (NOAA) a anunțat că sâmbătă, 22 iunie, un asteroid de mărimea unei mașini a căzut în mare, la 380 de kilometri de Puerto Rico. Puterea exploziei pe care acesta a provocat-o la momentul impactului a fost de 5 kilotone, adică extrem de mare.

Este cel de-al patrulea obiect ceresc care ajunge în atmosfera Pământului și care este observat încă din spațiu, informează Agerpres. Interesant este că la momentul imapctului, asteroidul a avut o forță de 3 și 5 kilotone de energie. Ca o comparație, explozia bombei atomice aruncate deasupra orașului Hiroshima a promovat o explozie de 15 kilotone.

Potrivit NASA, între 80 și 100 de tone de material inofensiv provenit din spațiu cade pe Terra sub formă de praf și de meteoriți în fiecare zi. Un asteroid de mărimea lui 2019 MO intră în atmosfera terestră o dată sau de două ori pe an. Deși roci de mici dimensiuni și fragmente spațiale intră încontinuu în atmosfera Terrei, experții de la NASA asigură că astfel de fenomene survin o dată sau de două ori pe an.

Atmosfera Terrei intră atunci în acțiune protejându-se de astfel de "atacuri", producând o fricțiune care dezintegrează majoritatea acestor mici corpuri cerești înainte de a atinge pământul, deși marea majoritate cad în mare.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.